ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑ μερος 2ο

cf83ceaccf81cf89cf83ceb70037cf83ceaccf81cf89cf83ceb700012Το παρακάτω άρθρο το οποίο θα διαβάσετε προέρχεται από τον ίδιο συγγραφέα ερευνητή Νικολάου Β Λιτσα το οποίο είχε δημοσιευτεί από το περιοδικό < Τρίτο Μάτι > τον Ιανουάριο του 2004! Μια συζήτηση με τον Νικολας Δουλγκερ- Σεικιν// DR D.C. Yermac Βεγκαζη Λιβύης, Μάρτιος 1984!!!

Ήταν το βράδυ της επομένης μέρας από τη μετά 6 μήνες συνάντησης μου με το Δουλγκερ στη Βεγκαζη. Ο Δουλγκερ εκείνο το διάστημα προσπαθούσε να τεκμηριώσει κάποιες πληροφορίες για τους…εργοδότες του οι οποίες αφορούσαν στη συγγένεια της ρίζας του φυτού μανδραγόρα της αρχαίας Σάμου με το ging seng της Σιβηρίας και της Κορέας και την ύπαρξη τεραστίων θαλάσσιων όντων για τα οποία ενδιαφέρονταν πολύ η τότε Σοβιετική Ένωση.

Μέσα σε όλα αυτά, όλως απροσδόκητα , συνάντησε σ ένα μοναστήρι που είχε επισκεφτεί, ένα πανύψηλο Έλληνα όπως τον χαρακτήρισε , ο οποίος έκανε και αυτός έρευνες.

Ήταν ο πριγκηψ Πέτρος που ήταν γνωστός για το έργο του προς τη διάσωση του ασιατικού πολιτισμού. Ο Έλλην πριγκηψ μαζί με μερικούς άλλους νεαρούς Λάμας φρόντιζε για την έγκαιρη αποστολή εγγράφων του Θιβέτ στη Δανία ώστε οι γνώσεις που περιείχαν να μη πέσουν στα χέρια των Κινέζων.

Ο Δουλγκερ μου εξήγησε ότι πίσω απ τις παρεμφερείς έρευνες τέτοιων υψηλά ισταμένων προσώπων, κρύβεται η έρευνα για την εύρεση γνωστών για την αρχαιότητα χώρων, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο των οποίων ακτινοβολεί ευεργετικά για τη γύρω φύση και τον άνθρωπο. Χώρων τους οποίους αποκαλούμε σήμερα < τόπους δυνάμεως>. Οι περισσότεροι συγκεντρωμένοι τέτοιοι χώροι βρίσκονται στον Ελλαδικό χώρο , ο οποίος καταλαμβάνει τη λεκάνη της ανατολικής μεσογείου , αλλά υπάρχουν και σε άλλα μέρη όπως είναι το Θιβέτ.

Δεν είναι κατανεμημένοι κατά γεωμετρικούς τόπους σημείων σε όλη τη Γήινη επιφάνια αλλά όπου υπάρχουν συγκεντρωμένοι , εκεί σχηματίζουν ένα γεωμετρικό τόπο σημείων, αντιληπτών από τα αρχαία ιερά κτίσματα που τους σημαδεύουν…

Ξεκινώντας από το παράδειγμα της προσωπικής του γνωριμίας με τον πρίγκιπα Πέτρο, τον οποίο θεωρούσε << μυημένο >> σε αυτά τα θέματα, λέγοντας μου εστεμμένους των τριών τελευταίων αιώνων , οι οποίοι , κατά αυτόν, καλυπτόμενοι πίσω από τις αγορές συγκεκριμένων εδαφικών εκτάσεων , εκμεταλλεύονταν τους τόπους δυνάμεως προς όφελος των ιδίων…

Και ενθυμούμενος τη χτεσινή μας συζήτηση , πρόσθεσε ότι μόνο στη Κέρκυρα , όπου είναι ένας απ τους ισχυρότερους , γι αυτό και πλέον επικίνδυνος, <<τόπος δυνάμεως>>έχουν παρελάσει τουλάχιστον τρεις εστεμμένοι, όπως ο βασιλεύς της Ελλάδος , Γεώργιος ο Α, ο κάιζερ της Πρωσίας , ο Γουλιέλμος ο Β΄’ και η βασίλισσα της Αυστρίας , Ελισάβετ.

Ο Δουλγκερ εκείνο το βράδυ μου είπε ξεκάθαρα ότι είχε αντιληφθεί για τη Κέρκυρα και για τα αλλά νησιά του Ιονίου.

Ξεκίνησε από τον Ερρίκο Σλημαν ο οποίος γεννήθηκε μες τη φτώχια, το 1822, στο γερμανικό δουκάτο Μεκλενμπουργκ Σβεριν,και από μικρός αναγκάσθηκε να δουλεύει σε ένα μικρό μπακάλικο της γειτονιάς του για να ζήσει. Όμως η ιδιοφυΐα Σλημαν διέπρεψε στα λογιστικά και στις ξένες γλώσσες , και γρήγορα άρχισε να ασχολείται με κάθε είδους εμπορικές επιχειρήσεις, σε διάφορες χώρες.

Μετά από κάποιο διάστημα και χωρίς να έχει πλέον οικονομική ανάγκη, μελετά αρχαία Ελληνικά και με μεθοδικότητα προετοιμάζεται για το έργο του που τον κατέστησε αθάνατο στην ιστορία.

Το 1868 εμφανίζεται στα νησιά του Ιονίου πελάγους, αναζητώντας το ανάκτορο του Οδυσσέα στην Ομηρική Ιθάκη. Μετά από δυο χρόνια έφτασε στη θέση της Τρωαδως το 1870.

Η σύγχρονη , του Σλημαν βασίλισσα της Αυστρίας Ελισάβετ , γνωστή ως <Σισσυ η θλιμμένη αυτοκράτειρα >, γνώστης και αυτή της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, και μυημένη της νεοελληνικής, ταξίδεψε πρώτα στην Ολυμπία, στις Μυκήνες, και ύστερα στο Ναύπλιο όπου παρακολουθούσε από κοντά τις ανασκαφές του Σλημαν, και κατόπιν επέστρεψε το 1889 στη Κέρκυρα και επέλεξε το λόφο πάνω στον οποίο έκτισε το περίφημο Αχίλλειον

Η βασίλισσα Ελισάβετ ή αλλιώς Σησσυ γεννήθηκε το 1837 στο Μόναχο. Γόνος του φιλέλληνα δούκα Μαξιμιλιανού Ιωσήφ της Βαυαρίας. και συγγενής του επίσης φιλλεληνος βασιλέως της Βαυαρίας ,Λουδοβίκου, πατέρα του βασιλέα των Ελλήνων Όθωνος Α, ο οποίος της μετέδωσε την αγάπη για την αρχαία Ελλάδα.

Όταν η Σησσυ έχτιζε το περίφημο Αχίλλειον στη Κέρκυρα το 1889 δολοφονείται ο γιος της Ροδόλφος.

Το Αχίλλειον άρχισε να οικοδομείται κάτω από την επίβλεψη του Αυστριακού πρέσβη στη Κέρκυρα, βαρόνου Αλέξανδρου Βαρσμπεργκ, ο οποίος πεθαίνει λίγους μήνες και αυτός μετά την έναρξη της ανεγέρσεως του Αχίλλειου, ενώ λίγο αργότερα πεθαίνει και ο Σλημαν .

Το κτίριο αποπερατώνεται το 1892,ως θερινό ανάκτορο της βασίλισσας , η οποία δολοφονήθηκε από ένα αναρχικό Ιταλό εργάτη στη Γενεύη στις 10 Σεπτεμβρίου το 1898, σε ηλικία 61 ετών…

Η βασίλισσα Σησσυ έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό ως η <θλιμμένη αυτοκράτειρα> κατά τη δεκαετία του 50 , όταν την υπεδηθη η γνωστή Γερμανίδα ηθοποιός Ρομυ Σναιτερ σε κινηματογραφική ταινία η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία. Η ηθοποιός πρέπει να ταυτίσθηκε πολύ με τη μαυροφορεμένη βασίλισσα της νήσου των Φαιάκων{φαιαξ στην αρχαιοελληνική σημαίνει μέλας,- μαύρος,}!! Ο γιος της διάσημης ηθοποιού σκοτώνεται σε ένα εξωφρενικό ατύχημα έξω από την αυλή του σπιτιού της, ενώ η ίδια θα πεθάνει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες προφανώς δολοφονημένη.

Μήπως τελικά η Σησσυ με τη βοήθεια του Σλημαν είχαν εντοπίσει την ομηρική Σχερια στον λόφο τον οποίο έπειτα έχτισαν το Αχίλλειο και επίσης και το παλάτι του Γεωργίου τουΑ’το γνωστό σε όλους Μον Ρεπό ήταν οικοδομημένο πάνω στην αρχαία πόλη της Χερσουπολης ,μόλις 500 μέτρα περίπου μακριά από το σημείο συνεχούς εκπομπής του δυναμικού θετικού ηλεκτροδυναμικό σημείο της αρχαίας πόλεως?

Την αλήθεια πάντως εμείς θα αργήσουμε να τη μάθουμε και να την κατανοήσουμε, ίσος γιατί δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τέτοιας εμβέλειας γνώση ή ακόμα κάποιοι προσπαθούν να κρατήσουν τη <δύναμη> αυτή!! μακριά από τους κοινούς θνητούς, όπως είμαστε εμείς! Ίσως αυτή η γνώση να ανήκε στους Έλληνες Θεούς , και αυτοί με τη σειρά τους να μας τιμώρησαν για την αλαζονεία μας αυτή να βρούμε το ελιξίριο της ζωής και της αιωνιότητας!!! Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση, και έχει αναφερθεί και σε άλλα βιβλία είναι το γεγονός ότι αν δείτε προσωπογραφίες ή και ακόμα φωτογραφίες της Αυτοκράτειρας, σε ηλικία 61 χρονών λίγο πριν δολοφονηθεί, θα διαπιστώσετε ότι εν μέρη είχε πετύχει το σκοπό της!!!!

Advertisements

About skerkyraios

Μου αρέσει να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη μουσική, να γράφω τραγούδια και να τα ενορχηστρώνω. Προσπαθώ να βλέπω τη ζωή θετικά, παρόλο τις δυσκολίες που βιώνουμε, και να είμαι ειλικρινής… δεν μου αρέσει η υπεροψία και η αλαζονεία… η τέχνη είναι το κλειδί για να αλλάξει ο κόσμος μας προς το καλύτερο…

Posted on Απρίλιος 5, 2009, in παραξενο. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: