οι μαγικοι καθρεφτες

cf83ceaccf81cf89cf83ceb700142cf83ceaccf81cf89cf83ceb70009Θυμήθηκα το πείραμα στο ερευνητικό κέντρο του CERN !’ στη Γενεύη που έκανε τόσο ντόρο , για την ανακάλυψη του <σωματιδίου του Θεού>, και καλά για να βρεθούν στοιχεία για την χρονολογία του σύμπαντος, εμένα προσωπικά αφήστε με να έχω κάποιες αμφιβολίες!!!

Αρκετά χρόνια πριν γύρω στο 2001 είχα διαβάσει ένα άρθρο στο περιοδικό ΄’ focus ΄΄ της Εύης Μαυρωνη , που έλεγε για άλλες διαστάσεις και <σκουληκότρυπες>.

Φυσικά δεν ήταν το μόνο που διάβασα για αυτό το θέμα, γιατί το συγκεκριμένο είναι ένα στοιχείο που με ενδιέφερε. Από μικρό παιδί. είχα αδυναμία στα μυθιστορήματα και στα έργα επιστημονικής φαντασίας. Δεν πάει ένας χρόνος , και ακούσαμε στα ΜΜΕ για το < μεγαλύτερο πείραμα όλων των εποχών>’ξέχασαν μάλλον για το πείραμα της Φιλαδέλφειας κάποιες δεκάδες χρόνια πριν!!!

Ο Αλμπερτ Αϊνστάιν δε φοβόταν να οδηγήσει τις θεωρίες του στα άκρα, όταν δήλωσε ότι η ύλη και η ενέργεια είναι ισοδύναμες, ή ότι η ταχύτητα στο σύμπαν είναι εκείνη του φωτός. Εκείνο όμως που πραγματικά συγκλόνισε ήταν η δήλωση στην οποία κατέληξε στο συμπέρασμα μαζί με τον Ναθαν Ροουζεν το 1935, ότι υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευαστεί ένα τούνελ μέσα στο χωροχρόνο. Τέτοια τούνελ γνωστά ως wormholes θα μπορούσαν να μας επιτρέψουν την επικοινωνία -σχεδόν στιγμιαία – με το παρελθόν ή με απομακρυσμένες περιοχές του σύμπαντος ή ακόμα και με παράλληλα σύμπαντα. Αυτό βεβαίως βρήκε πολλές απόψεις αντικρουόμενες, αλλά κάποιοι επιστήμονες στη ΝΑΣΑ άρχισαν ήδη να περιλαμβάνουν τέτοια σενάρια στα μελλοντικά τους προγράμματα.{www/PAO/html/warp/ideachev.htm].

Το σύμπαν είναι σαν ένα μήλο και εμείς ζούμε στην επιφάνια του…

Οι εξισώσεις του Αϊνστάιν δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να μας δίνουν μια ακριβή μαθηματική σχέση μεταξύ των παραμορφώσεων ή των καμπυλώσεων του χώρου και της υλοενεργειας , εξειγει ο Λορενς Κραους, καθηγητης φυσικης και αστρονομίας στο πανεπιστήμιο Case.

Όπως επίσης εξηγεί ο Ουιλιαμ Χίσκοκ καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Μοντάνα,<<η σκουληκότρυπα. είναι μια δίοδος στο χωροχρόνο σαν μια τρύπα σε ένα μηλο>>, Το σύμπαν αναπαριστάτε ως η επιφάνια ενός μηλου. Οι κάτοικοι του όμως αγνοούν την ύπαρξη του ίδιου του μηλου επειδή ζουν σε ένα κόσμο δυο διαστάσεων-!! ακόμα και οι ήχοι ή οι ακτίνες του φωτός μεταδίδονται πάνω στη φλούδα. Ένας κάτοικος για να φτάσει στην άλλη μεριά του μηλου πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο ο οποίος δεν είναι μια ευθεία , αλλά ένα τόξο πάνω στη φλούδα, αγνοώντας φυσικά ότι υπάρχει και μια άλλη οδός η οποία περνά από το εσωτερικό του μήλου. Αυτός ο δρόμος είναι κλειστός εκτός αν μια κάμπια ανοίξει μια τρύπα στο φρούτο…

Ο Τομας Α. Ρομαν, στο πανεπιστήμιο του Κονεκτικατ, απαντά <<αν οι σκουληκότρυπες υπήρχαν θα ήταν σφαιρικά ανοίγματα που θα μας οδηγούσαν σε απόμακρα σημεία του κόσμου>>, φαντασθείτε αγαπητοί φίλοι δηλαδή εκεί που πάμε τώρα δηλαδή κάνα ταξιδάκι μέχρι τη Νέα Υόρκη, να λέμε << πάμε μέχρι τον αστερισμό του Ωριωνα να δούμε τι καιρό έχει εκεί!!! Δείτε την κινηματογραφική ταινία star gate, και θα καταλάβετε. Εκείνο που μου προκαλεί εντύπωση στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι αν εδώ και 200 χρόνια πριν λέγαμε στο κόσμο για κινητά 3G ή ότι μπορούμε να πάμε ταξίδι στο διάστημα, τι θα μας έλεγαν? Το βρίσκω υπερβολικά ρομαντικό το γεγονός ότι θα μπορούσαμε να βιώνουμε διαφορετικές ζωές σε παράλληλα σύμπαντα ή να μπορούσαμε να κάνουμε ανασκόπηση στη ζωή μας , με την ευκολία που βλέπουμε τις χαζομάρες που έχουμε γράψει σε μια camera hd.

To θέμα είναι ότι μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 80, και οι πιο τολμηροί οραματιστές εγκατέλειψαν και τη παραμικρή θεωρητική δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν οι σκουληκότρυπες για τα κοσμικά ταξίδια. Τα πράγματα άλλαξαν όμως όταν ο Μάικλ Μορις και ο Κιπ Θορν, του τεχνολογικού ινστιτούτου της Καλιφόρνια, σκέφτηκαν μια εναλλακτική λύση! Η σήραγγα να είναι φτιαγμένη μόνο από <<σκοτεινή ύλη.>> Για παράδειγμα θα εξασκούσε βαριτικη άπωση αντί για έλξη και έτσι θα σταθεροποιούσε τη σκουληκότρυπα κάνοντας εφικτό το πέρασμα σ αυτή. όμως πως θα μπορούσε να υπάρχει κάτι που έχει μικρότερη ενέργεια από το κενό? Ακόμα και η αντιυλη έχει θετική ενέργεια! Τη λύση την έδωσε η θεωρία της κβαντομηχανικής, πράγματι σε μικροσκοπική κλίμακα το κενό δεν υπάρχει, αφού είναι ένα είδος <αφρού>από εικονικά σωματίδια τα οποία εμφανίζονται από το πουθενά, και εξαφανίζονται αστραπιαία. Μ άλλα λόγια από το κενό αναδύονται εικονικά σωματίδια που όταν συγκρούονται εξαφανίζονται, και έχουν ενέργεια είτε θετική είτε αρνητική.

Το φαινόμενο Καζιμιρ!!!

Η ιδέα της αρνητικής ενέργειας δεν είναι απλά θεωρητική, με την ύπαρξη της συνδέεται το φαινόμενο Καζιμιρ,από το όνομα του Ολλανδού επιστήμονα που το προέβλεψε πρώτος, το 1948.το πείραμα του Καζιμιρ λέει ότι αν τοποθετήσουμε δυο καθρέφτες τον ένα απέναντι στον άλλο και σε πολύ μικρή απόσταση, οι καθρέφτες σχεδόν μαγικά έλκονται. Και αυτό έχει να κάνει με την αρνητική ενέργεια και πίεση! πράγματι οι καθρέφτες δεν ανακλούν μόνο τα πραγματικά φωτόνια, αλλά και τα εικονικά. Το αποτέλεσμα είναι ότι η ενέργεια ανάμεσα στους δυο καθρέφτες είναι μικρότερη από την εξωτερική και έτσι ο ένας καθρέφτης κολλάει πάνω στον άλλο! Παρ όλα αυτά η ίδια η φύση απαγορεύει την κατασκευή μεγάλων και σταθερών περιοχών αρνητικής ενέργειας, δεδομένου ότι οι καθρέφτες έχουν θετική ενέργεια.

Τελικά ίσως η φύση να θέλει να μας προστατέψει και έτσι ίσως να θέλει να μας αποτρέψει από ένα τόσο μεγάλο επιστημονικό εγχείρημα ακόμα! Ίσως να μην έχουμε ωριμάσει σαν πολιτισμός να δεχτούμε μια <κοσμική γνώση > σαν και αυτή! εξάλλου μη ξεχνάμε ότι και στο πολύ βαθύ παρελθόν, κάποιοι πολιτισμοί καταστράφηκαν τυχαία!! χωρίς ν αφήσουν κάποια δείγματα ή κάποια στοιχεία το πως εξαφανίστηκαν, φαντασθείτε κάποιους πολιτισμούς που είχαν προβλέψει τις συνόδους των πλανητών 2500 και 3000 χρόνια πριν!!! Μήπως η ενέργεια τελικά είναι ένα δίκοπο μαχαίρι που δεν ευθύνεται για τα αποτελέσματα της , αλλά μια Θεϊκή δύναμη που αν δεν τη χρησιμοποιήσουμε σωστά μπορεί να μας τιμωρήσει για την αλαζονεία μας? Εξάλλου και από τη <μυθολογία ξέρουμε ότι οι Θεοί τιμωρούσαν αυτούς που προσπαθούσαν να κλέψουν τη Θεϊκή δύναμη<<ΕΝΕΡΓΕΙΑ>>… μπορεί όπως λέει και το Ευαγγέλιο για τη << Δευτέρα Παρουσία,>>’ ο Χριστός ίσως μην εμφανιστεί κατεβαίνοντας από τον ουρανό, αλλά να εμφανιστεί μέσα από κάποια κοσμική πύλη και να μας διαχωρίσει ανάλογα με το τι έχουμε πράξει!!! Μπορεί η κόλαση ή ο παράδεισος να μην είναι μόνο στο μυαλό ή στη ψυχή, αλλά και κάπου εκεί στο αχανείς σύμπαν , ανάμεσα στα απύθμενα βάθη του χωροχρόνου, εκεί όπου η <αρνητική> σκοτεινή ύλη-ενέργεια, ή η θετική ΄΄Θεϊκή’ να μας ταξιδέψουν σ ένα ταξίδι όπου θα είναι ανάλογο των πράξεων μας , Προσδεθείτε!!!

Advertisements

About skerkyraios

Μου αρέσει να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη μουσική, να γράφω τραγούδια και να τα ενορχηστρώνω. Προσπαθώ να βλέπω τη ζωή θετικά, παρόλο τις δυσκολίες που βιώνουμε, και να είμαι ειλικρινής… δεν μου αρέσει η υπεροψία και η αλαζονεία… η τέχνη είναι το κλειδί για να αλλάξει ο κόσμος μας προς το καλύτερο…

Posted on Απρίλιος 9, 2009, in παραξενο, επιστημη, ειδησεις, ενδιαφεροντα and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: