NEWS

MEGA – Εμπόλεμη Ζώνη S10E05 {Stratiwtes dixws onoma A’} [21/03/2012]

———————————————————————————————————————————————————————-

Η Ακρόπολη στο εξώφυλλο του νέου live cd των Uriah Heep

Οι θρυλικοί Uriah Heep θα κυκλοφορήσουν σε λίγο καιρό την ηχογράφηση της συναυλίας που έδωσαν πέρσι το Μάρτιο στην Αθήνα, στο Gagarin Club.

Το συγκρότημα, που υπήρξε ένα από τα δημοφιλέστερα rock συγκροτήματα της δεκαετίας του ’70 και του ’80, συνεχίζει με επιτυχία να ηχογραφεί αλλά και να κάνει συναυλίες σε όλο τον κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο που στη σαραντάχρονη καριέρα τους έχουν πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια άλμπουμ.

Το συγκρότημα χαρακτηρίζει το ελληνικό κοινό «το πιο αφοσιωμένο» σε όλο τον κόσμο και επέλεξε μια φωτογραφία της Ακρόπολης για το εξώφυλλο του cd, αποδεικνύοντας την αγάπη και το σεβασμό του για το ελληνικό κοινό και την Ελλάδα.

«Προσπαθούμε να παίζουμε στην Ελλάδα κάθε φορά που προγραμματίζουμε περιοδεία και ελπίζουμε αυτός ο ενθουσιασμός που μας δείχνει το ελληνικό κοινό να φαίνεται και στο cd. Ελπίζουμε να το απολαύσετε!»

Στο cd περιλαμβάνονται μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας τους, όπως τα «Overload», «Return To Fantasy», «Only Human», «Gypsy», «Easy Livin'» και «July Morning».

πηγη

——————————————————————————————————-

Θα ξεπληρώσουν τα χρέη τους καλλιεργώντας κάνναβη!

Αυτό τον τρόπο βρήκαν οι κάτοικοι μια κωμόπολης στη βορειοανατολική Ισπανία για να απολπηρώσουν το χρέος τους ύψους 1,3 εκατ. ευρω.

Tο χωριό Ρασκουέρα της Καταλονίας, 900 κατοίκων, βρίσκεται σε μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Ισπανίας και όπως αποφάσισαν οι αρχές, θα νοικιάσουν γη για καλλιέργεια κάνναβης, μια επιχείρηση η οποία, όπως εκτιμάται, θα επιτρέψει στους κατοίκους του να αποπληρώσουν το χρέος τους, ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο χρόνια.

Οι αρχές κρατούν άκρως μυστική την τοποθεσία όπου θα ξεκινήσουν την επιχείρησή τους ενώ ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας ερευνά τη νομιμότητα του σχεδίου.

Ο δήμαρχος της Ρασκουέρα δήλωσε ότι το σχέδιο δεν θα ευνοήσει μόνο τους ντόπιους, αλλά θα συμβάλει και στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την φοροδιαφυγή που συνδέονται με την βιομηχανία της κάνναβης χάρη στην επιτήρηση από την κυβέρνηση.

Η Ενωση Προσωπικής Χρήσης Κάνναβης της Βαρκελώνης (ABCDA) θα καταβάλλει στην Ρασκουέρα 54.170 ευρώ τον μήνα από τον Ιούλιο του 2012 για την αξιοποίηση με αυτό τον τρόπο ενός κομματιού γης 15 εκταρίων και οι τοπικές αρχές ελπίζουν ότι έτσι θα δημιουργηθούν 40 νέες θέσεις εργασίας στο χωριό.

Οι ισπανικές πόλεις είναι υπερχρεωμένες ύστερα από την «έκρηξη» της στεγαστικής φούσκας το 2008. Σχεδόν ένας στους τέσσερις Ισπανούς εργαζόμενους είναι άνεργος και πολλές πόλεις έχουν μήνες να πληρώσουν τους μισθούς στους οδοκαθαριστές και σε άλλους δημοτικούς υπαλλήλους.

 http://www.newsit.gr/

———————————————————————————————————————————————————————-

Χύμα και τσουβαλάτα θέλουν να πασάρουν σε ασθενείς, ευπαθείς ομάδες και παιδιά φάρμακα του κιλού χωρίς ποιοτικά χαρακτηριστικά, δίχως ελέγχους και δυστυχώς με χαμένο φιλότιμο απέναντι στην κοινωνία…

Η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να οδηγήσει την Ελλάδα στην οδό της ανταγωνιστικότητας όπως την έχει φανταστεί η τρόικα, οι «δανειστές» και όσοι εργάζονται κοπιωδώς να επιδεινώσουν (δήθεν βελτιώνοντας) τις συνθήκες διαβίωσης του λαού.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η νέα «σκέψη» περί εφαρμογής νέου νομοθετικού πλαισίου για την πώληση και τη διάθεση φαρμάκων χύμα στα φαρμακεία, σαν να είναι τσίχλες σε περίπτερα.

Αυτή τη φορά, οι «σκεπτόμενοι» κυβερνητικοί παράγοντες θέλουν τη χορήγηση φαρμάκων από βάζα εκτός από τις κανονικές συσκευασίες, οι οποίες αποτελούν εγγύηση προστασίας, ποιοτικής υπεροχής και ελέγχου της σύστασης κάθε φαρμάκου.

Με τη λογική φαρσοκωμωδιών της δεκαετίας του ’60, όταν ο Θανάσης Βέγγος υποδυόταν τον ανειδίκευτο υπάλληλο φαρμακείου, έτσι και τώρα η κυβέρνηση σκέφτεται πως αν κάποιος χρειαστεί θεραπεία πέντε ημερών θα αγοράσει πέντε δισκία φαρμάκου κι όχι συσκευασία των είκοσι!

Μεταρρύθμιση – αναχρονισμός

Αν τώρα θα ανταποκρίνεται σε υψηλά ποιοτικά κριτήρια χορήγησης, διατήρησης και ενέργειας επί του ασθενούς, μάλλον δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση ή έστω την ηγεσία του αρμοδίουΕθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Ίσως η επιστροφή στην εποχή των ματζουνιών και των τσαρλατάνων με τέτοιες μεθόδους είναι η μόνη που θα βοηθήσει στο στόχο, τον οποίο έχει θέσει η τρόικα στην κυβέρνηση Παπαδήμου για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Διότι διαφορετικά, η κυβέρνηση θα είχε θέσει «κόκκινες γραμμές» στις φαεινές ιδέες της τρόικας και όσων θεωρούν ότι με τα χύμα – φάρμακα από τα βάζα είναι μεταρρύθμιση.

Χαρακτηριστικά είναι τα επικριτικά σχόλια βουλευτών της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής αφότου παρουσιάστηκε το σχέδιο. Τονίστηκε ότι οι συσκευασίες φαρμάκων περιλαμβάνουν περισσότερα φάρμακα από όσα απαιτούνται για έναν ασθενή και γι’ αυτό το λόγο ετοιμάζει ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει αυτό το φαινόμενο.

Η ρύθμιση θα επιτρέψει την πώληση χύμα φαρμάκων και μάλιστα θα εφαρμοστεί με ισχύ από την επόμενη κυβέρνηση ώστε ο επόμενος υπουργός Υγείας να είναι ήδη δεσμευμένος να διαχειριστεί ένα χαοτικό και θολό μοντέλο χορήγησης φαρμάκων προς ασθενείς.

Καν’το όπως ο καουμπόης

Η κυβέρνηση παραδέχεται μάλιστα ότι αυτή η ενέργεια είναι καραμπινάτη αμερικανιά: «Το κάνουν οι Αμερικανοί και θα βοηθήσει να μην πετάμε φάρμακα». Το επιχείρημα είναι ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις (γενικώς κι αορίστως) κάθε χρόνο πετιόνται στα σκουπίδια φάρμακα αχρησιμοποίητα αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ.

Ωστόσο κανείς δεν είπε ότι οι μεγάλες βιομηχανίες και όσοι έχουν επιφορτιστεί με το σχεδιασμό της εφοδιαστικής αλυσίδας για τα φάρμακα έχουν προβλέψει σε επίπεδο logistics διαδικασίες επιστροφής, ελέγχου και καταστροφής των φαρμάκων (reverse logistics) που γίνεται με απόλυτη συνέπεια και διαρκή ενημέρωση του ΕΟΦ.

Βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα σε μια κυβέρνηση που όταν πρόκειται για την εφαρμογή ενός νόμου – τερατούργημα που ανοίγει την πόρτα σε φάρμακα – δολοφόνους, σε απορρύθμιση κάθε συντεταγμένης δομής και δυστυχώς, σε αποβιομηχάνιση. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι θα βαυκαλίζονται ότι έσωσαν, μεταρρύθμισαν και άλλαξαν την Ελλάδα (αλλάζοντας τα φώτα του λαού).

πηγη
———————————————————————————————————————————————————————-

Συνέλαβαν «Anonymous» στη Σερβία

Μέλος της ομάδας ακτιβιστών χάκερ «Anonymous» συνελήφθη στη Σερβία για συμμετοχή σε επιθέσεις σε ιστοσελίδες κρατικών οργάνων, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας εγκλημάτων υψηλής τεχνολογίας Μπράνκο Σταμένκοβιτς. Ο συλληφθείς κατηγορείται για δολιοφθορά.

«Είναι το πρώτο περιστατικό που καταγράφεται στη Σερβία, αλλά και ευρύτερα, καθώς πρόκειται για άμεσο εντοπισμό, επιτυχή ταυτοποίηση και συλλογή στοιχείων που αφορούν μέλος της ομάδας των «Anonymous», της πιο γνωστής και πιο ισχυρής ομάδας χάκερ στον πλανήτη» ανέφερε ο κ. Σταμένκοβιτς.

Οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο τον εντοπισμό όλων των μελών της οργάνωσης Anonymous Serbia, που συμμετείχαν στις επιθέσεις στις ιστοσελίδες σερβικών κρατικών οργάνων, πρόσθεσε.

πηγη

http://www.newsbeast.gr/

———————————————————————————————————————————————————————-

Με σύγχρονους Ζορμπάδες παρομοιάζει τους Έλληνες ο Χιου Γκραντ

«Πρωτοήρθα στην Ελλάδα πολύ μικρός», παραδέχεται. «Μόλις είχα τελειώσει το σχολείο, 18 ετών και είχα πάρει ένα πάμφθηνο εκδρομικό πακέτο. Θυμάμαι ακόμα την τιμή, όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο. Στοίχιζε μόνο 85 λίρες. Με το που πάτησα το πόδι μου στη χώρα σας κατάλαβα ότι αυτόν τον τόπο θα τον λατρέψω, αφού με τους Έλληνες κουβαλάμε την ίδια τρέλα», εξομολογείται ο Χιου Γκραντ.

Ο δημοφιλής ηθοποιός σε συνέντευξη του που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, δηλώνει ότι λατρεύει επίσης το σουβλάκι με πίτα ωστόσο σιχαίνεται τον ελληνικό καφέ καθώς του πέφτει βαρύς στο στομάχι.

Ο Χιου Γκραντ σχολίασε και το ελληνικό ταμπεραμέντο λέγοντας «Είστε ένας χαρισματικός λαός μα βαθιά ιστορία, κουλτούρα και έναν τρόπο ζωής έξω καρδιά, στα ωραία και στα άσχημα. Εντυπωσιάζομαι που τα καφέ σας είναι μονίμως γεμάτα και που η βραδινή ζωή ξεκινά στις 11 το βράδυ. Είστε σύγχρονοι Ζορμπάδες και ας διανύετε μια δύσκολη περίοδο. Όλοι εμείς οι λάτρεις σας πιστεύουμε ότι περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες θα βγείτε πιο δυνατοί».

Στην ερώτηση «τι έχετε να πείτε στις Ελληνίδες που σας λατρεύουν» ο Χιου Γκραντ επιστρατεύει το χιούμορ του και απαντά «Συγγνώμη κυρίες μου που δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό».
πηγη

http://www.newsbeast.gr/

———————————————————————————–

Ελλάδα: Το καλύτερο μέρος για να γεννήσεις

Την επόμενη Πέμπτη, στις 8 Μαρτίου, το ήμισυ του παγκοσμίου πληθυσμού γιορτάζει. Είναι η  101η Διεθνής Μέρα της Γυναίκας.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.

Όλα αυτά είναι όμως ιστορία… Τι γίνεται όμως σήμερα.

Μερικές από τις καταχωρήσεις στη λίστα με τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη στον κόσμο για να είσαι γυναίκα, όπως παρουσιάζονται από τον Independent:

1. Το καλύτερο μέρος για να είσαι γυναίκα: Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι η χώρα όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη ισότητα σε θέματα φύλων, συμπεριλαμβανομένου του τομέα πολιτικής, της εργασίας και των δεικτών υγείας. Η χειρότερη είναι η Υεμένη και η πιο επικίνδυνη το Αφγανιστάν.

2. Το καλύτερο μέρος για να είσαι γυναίκα πολιτικός: Ρουάντα

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται η Ρουάντα είναι το μοναδικό κράτος στον κόσμο όπου οι γυναίκες κατέχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, με 45 από τις 80 έδρες. Οι χειρότερες είναι η Σαουδική Αραβία, η Υεμένη, το Κατάρ, το Ομάν και το Μπελίσε, με καθόλου γυναίκες στο κοινοβούλιο.

3. Το καλύτερο μέρος να είσαι μητέρα: Νορβηγία

Η Νορβηγία έχει τη μικρότερη αναλογία μητρικής θνησιμότητας με έναν θάνατο στις 7.600 γεννήσεις, εξελιγμένες υποδομές και κρατική βοήθεια για τις μητέρες. Η χειρότερη χώρα σε αυτό τον τομέα είναι το Αφγανιστάν, όπου μία γυναίκα είναι 200 φορές πιθανότερο να πεθάνει στη διάρκεια της γέννας από ό,τι από σφαίρες ή βόμβες.

4. Το καλύτερο μέρος για να είσαι γυναίκα «αφεντικό»: Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη έχει το υψηλότερο ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις, με 45%. Το χαμηλότερο ποσοστό παρατηρείται στην Ιαπωνία, όπου μόλις το 8% των διευθυντικών θέσεων αντιστοιχεί στις γυναίκες.

5. Το καλύτερο μέρος για να γεννήσεις: Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι η ασφαλέστερη χώρα για να γεννήσει μία γυναίκα, με μόλις έναν θάνατο βρέφους ανά 31.800 τοκετούς. Η Βρετανία βρίσκεται στη 13η θέση, ενώ το χειρότερο μέρος είναι το Νότιο Σουδάν, αφού διαθέτει λιγότερες από 20 μαίες σε όλη την επικράτειά του.

6. Το καλύτερο μέρος για να κερδίσεις χρήματα: Λουξεμβούργο

Το μικρό κράτος μοιράζεται την πρώτη θέση με τη Νορβηγία στο μέσο εισόδημα, αλλά στο Λουξεμβούργο οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν τα ίδια χρήματα με τους άνδρες. Η χειρότερη χώρα σε αυτόν τον τομέα είναι η Σαουδική Αραβία, με τις γυναίκες να κερδίζουν μόλις 7.157 δολάρια σε σχέση με τα 36.727 των ανδρών.

7. Το καλύτερο μέρος να πας στο πανεπιστήμιο: Κατάρ

Στο Κατάρ μία γυναίκα είναι έξι φορές πιθανότερο να γραφτεί στο πανεπιστήμιο από έναν άνδρα. Η χειρότερη χώρα για τις γυναίκες στο θέμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι το Τσαντ όπου στο πανεπιστήμιο εγγράφονται τρεις φορές περισσότεροι άνδρες από γυναίκες.

8. Το καλύτερο μέρος για μακροζωία: Ιαπωνία

Η Ιαπωνία έχει το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής μεταξύ των γυναικών (87 χρόνια), «κατατροπώνοντας» τους άνδρες κατά επτά χρόνια. Το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες παρατηρείται στο Λεσότο (48), όπου κατά μέσον όρο ζουν δύο χρόνια λιγότερο από τους άνδρες.

9. Το καλύτερο μέρος για να πάρεις διαζύγιο: Γκουάμ

Το μικρό νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό, παρουσιάζει τα υψηλότερα ποσοστά διαζυγίων στον κόσμο και η Γουατεμάλα τα χαμηλότερα.

10. Το καλύτερο μέρος για τις γυναίκες οδηγούς: Ινδία

Το Νέο Δελχί είναι η χώρα όπου οι γυναίκες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσουν τον κυριαρχούμενο από άνδρες κόσμο των οδηγών ταξί. Στη χώρα λειτουργεί η πρώτη υπηρεσία ραδιοταξί με οδηγούς αποκλειστικά γυναίκες. Η χειρότερη χώρα είναι η Σαουδική Αραβία, η μοναδική στον κόσμο που απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν.

πηγη

http://news247.gr/

———————————————————————————————————————-

Οι άστεγοι πεθαίνουν 30 χρόνια νωρίτερα

Οι άνθρωποι που μένουν άστεγοι πεθαίνουν 30 χρόνια νεότεροι από τον μέσο εθνικό όρο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε για τη βρετανική μη κυβερνητική οργάνωση Crisis.

Η έρευνα ανακάλυψε πως ένας άστεγος στη Βρετανία έχει μέσο προσδόκιμο ζωής 47 έτη έναντι 77 που έχει το υπόλοιπο του πληθυσμού. Στις άστεγες γυναίκες το προσδόκιμο πέφτει στα 43 έτη.

Η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών ευθύνονται για το 1/3 των θανάτων που αφορούν τους άστεγους.

Η έρευνα δεν περιορίστηκε στους ανθρώπους που κοιμούνται στον δρόμο, αλά περιέλαβε και όσους κοιμούνται σε νυχτερινά καταλύματα, πανδοχεία ή κέντρα διημέρευσης.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι άστεγοι έχουν εννέα φορές περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν απ’ ότι ο υπόλοιπος πληθυσμός και πως οι θάνατοι σαν αποτέλεσμα τροχαίου ατυχήματος είναι τρεις φορές περισσότεροι. Σύμφωνα, επίσης, με κρατικά στοιχεία, γύρω στα 70.000 παιδιά εξακολουθούν να περνάνε τα Χριστούγεννα σε προσωρινά καταλύματα ελλείψει μόνιμης κατοικίας. Το 2007 ο αριθμός τους έφθανε τα 112.000.

Η έρευνα έρχεται ενώ η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει μία έκτακτη δαπάνη 20 εκατ. λιρών για την παροχή βοήθειας σε μοναχικούς άστεγους ανθρώπους. Το πανεπιστήμιο του Sheffield που έκανε την έρευνα δήλωσε πως αν και οι καταχρήσεις αλκοόλ και ναρκωτικών συχνά οδηγούν κάποιον να μείνει άστεγος, το να είναι κανείς χωρίς σπίτι παροξύνει το πρόβλημα.

πηγη

http://www.enet.gr/

———————————————————————————————————————-

Γιαούρτια και καφέδες στον Γ. Νταλάρα σε συναυλία…

Πολλοί ήταν εκείνοι που γιουχάρισαν τον γνωστό καλλιτέχνη, ο οποίος παρά τις αποδοκιμασίες συνέχισε να τραγουδά.

Ομάδα πολιτών αποδοκίμασε έντονα τον γνωστό τραγουδιστή Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος τραγουδούσε στο κλειστό γυμναστήριο Γ. Κακούρης στο Ίλιον στο πλαίσιο των συναυλιών αλληλεγγύης που δίνει κατά του μνημονίου.

Παρά τη βροχή με γιαούρτια και καφέδες και τα γιουχαρίσματα, ο Γιώργος Νταλάρας αντέδρασε ψύχραιμα και δεν διέκοψε στη συναυλία, συνεχίζοντας να τραγουδά.

Το μόνο του σχόλιο ήταν πως είναι καλοδεχούμενοι όσοι τους αρέσουν τα τραγούδια αλλά και όσοι δεν τους αρέσουν.

πηγη

http://www.newsit.gr/

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

Διεθνές Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη, για τα 55 χρόνια από τον θάνατο του

«Διεθνές Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη» θεσπίζει η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 55 χρόνια από τον θάνατο του διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα.

Ο διαγωνισμός αφορά, σε πρώτη φάση, τη συγγραφή διδακτορικής διατριβής, μελέτης ή ερευνητικής εργασίας, αλλά και ποίησης, δοκιμίου, πεζού, εμπνευσμένων από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Το βραβείο θα απονεμηθεί στον νικητή, ή τη νικήτρια ομάδα, τον Οκτώβριο του 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι -ανεξαρτήτου εθνικότητας, ηλικίας και τόπου διαμονής -καλούνται να υποβάλουν ως το τέλος Απριλίου το έργο τους, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις είκοσι σελίδες, σε μια από τις γλώσσες ελληνικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά.

Πρόκειται για μία από τις δράσεις της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, με αφορμή τον εορτασμό των 55 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα και στοχαστή, τόνισαν σήμερα τα μέλη του Ελληνικού τμήματος της Εταιρείας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Συντονιστικής της Επιτροπής, Γιώργο Στασινάκη. Την ερχόμενη χρονιά, ευελπιστούν, ο διαγωνισμός να επεκταθεί και στην καλλιτεχνική δημιουργία (ντοκυμαντέρ, μουσική, εικαστικά, εμπνευσμένες από το έργο του Καζαντζάκη).

Η δραστήρια «Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη» ιδρύθηκε το 1988 στη Γενεύη, έπειτα από επιθυμία της Ελένης Καζαντζάκη, η οποία κατοικούσε τότε στην Ελβετία. Σκοπός της Εταιρείας είναι η προώθηση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη και η ανάδειξη γνωστών και λιγότερων γνωστών πτυχών του έργου του. Σήμερα η Εταιρεία αριθμεί 5.000 μέλη, σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στις περισσότερες πρωτεύουσες οργανώνονται εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων λογοτεχνικών καφενείων με σύντομες εισηγήσεις και προβολές ντοκιμαντέρ, εικαστικών εκθέσεων, φωτογραφίας και ντοκουμέντων, σεμιναρίων και ημερίδων, που προβάλλουν το έργο του Καζαντζάκη στις πέντε ηπείρους.

Για την εορταστική επέτειο φέτος η Εταιρεία διοργανώνει, μεταξύ άλλων, στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Αιγυπτιακό Πολιτιστικό Κέντρο της Αθήνας, έκθεση με θέμα «Καζαντζάκης και τον Αραβικό κόσμο». Επιπλέον, συμμετέχει στην Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο. Δίνει το «παρών» στη Χαράρε της Ζιμπάμπουε, όπου πραγματοποιείται έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής τοπικών καλλιτεχνών, εμπνευσμένη από το έργο του συγγραφέα. Εκθέσεις, διαλέξεις τον Απρίλιο στη Μαδρίτη με τίτλο «Καζαντζάκης και Κρήτη, στην Πράγα με τίτλο «Έργα του Καζαντζάκη μεταφρασμένα στα τσέχικα», τον Μάιο στην Κίνα κ.α.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή του ΥΠΠΟΤ που έχει συσταθεί με υπουργική απόφαση από το 2010 και σκοπό να επανεκδώσει με σύγχρονο και εμπλουτισμένο τρόπο τα έργα του Καζαντζάκη, έχει αναστείλει το έργο της έως ότου εκδικαστεί η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας που υπέβαλε ο Πάτροκλος Σταύρου, κληρονόμος του έργου του Ν. Καζαντζάκη, με αίτημα να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση. Η δίκη αναβλήθηκε για τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

πηγη

http://www.e-typos.com/

Προετοιμασίες για ηλιακή υπερ-καταιγίδα

Για την πιθανότητα αντιμετώπισης μιας ηλιακής υπερ-καταιγίδας πρέπει να προετοιμαστεί η ανθρωπότητα, καθώς οι ερευνητές από τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι υπάρχει μία στις οκτώ πιθανότητες να εμφανιστεί ένα τέτοιο φαινόμενο μέχρι το 2014.

Μάλιστα, οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο εκτιμούν ότι η τεράστια μαγνητική δύναμη θα καταστρέψει δίκτυα τηλεπικοινωνιών και εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, η αποκατάσταση των οποίων μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβή.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν. Παρ’ όλα αυτά, επεξεργάστηκαν δεδομένα από την ηλιακή υπερ-καταιγίδα του 1859 και πιστεύουν ότι γνωρίζουν τον αντίκτυπο που θα είχε ένα αντίστοιχο φαινόμενο στις τηλεπικοινωνίες και το δίκτυο ενέργειας. Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι οι ζημιές αυτές θα κόστιζαν στην ανθρωπότητα τουλάχιστον 2 τρισεκατομμύρια δολάρια! «Ζούμε σε έναν πλανήτη που βρίσκεται μέσα σε ένα… ψηφιακό κουκούλι. Όλοι λοιπόν μπορούμε να φανταστούμε τις συνέπειες μιας τέτοιας ηλιακής καταιγίδας. Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε την πιστωτική μας κάρτα γίνεται μια συναλλαγή μέσω δορυφόρου», αναφέρει ο καθηγητής Ντανιέλ Μπέικερ από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και συμπληρώνει: «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε σε μεγάλες πόλεις του κόσμου εάν έμεναν χωρίς ενέργεια για μια εβδομάδα, ένα μήνα ή ακόμα και ένα χρόνο. Οι ζημιές θα άγγιζαν τα 2 τρισεκατομμύριαδολάρια και σίγουρα θα ήταν αισθητές για πολλά χρόνια μετά την καταιγίδα».

Οι επιστήμονες φοβούνται ότι ο Ήλιος μπορεί να ξεκινάει… εποχή τυφώνων, η οποία υπολογίζουν ότι θα κορυφωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει ότι ο ηλιακός κύκλος δραστηριότητας διαρκεί περίπου 11 χρόνια και όταν πλησιάζει προς το τέλος που παρατηρείται μια σειρά από σφοδρές καταιγίδες. Το τελευταίο «ηλιακό μέγιστο» ήταν το 2000, οπότε οι ειδικοί πιστεύουν ότι το επόμενο θα πραγματοποιηθεί μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

πηγη

http://www.e-typos.com/

Στα 440$ το βαρέλι βλέπουν Αμερικανοί αναλυτές την τιμή του πετρελαίου σε ενδεχόμενο πόλεμο στο Ιράν

Μια εντελώς ζοφερή εικόνα έδωσε απώτατο στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας για  τις τιμές του πετρελαίου και πως αυτές θα κλιμακωθούν σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής στον Κόλπο. Ο Bob Bandos επιχειρησιακός διευθυντής της εταιρείας παροχής υποστήριξης και επιμελητείας για ναυτιλιακές μεταφορές GAC North America δήλωσε στους International Business Times ότι σε περίπτωση που το Ιράν αποκλείσει τα στενά του Χορμούζ η τιμές του πετρελαίου διεθνώς μπορεί να αγγίξουν και τα 440 $ το βαρέλι!

«Τα μεγάλα δεξαμενόπλοια μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 1,8 εκατ. βαρέλια καθημερινώς μέσα από τα στενά. Εάν η τροφοδοσία αυτή σταματήσει οι επιπτώσεις θα είναι ανάλογες της ενεργειακής κρίσης του 1970, αλλά πολύ πιο ακραίες. Αυτό που θα συμβεί σε μια τέτοια περίπτωση δε θα συγκρίνεται με τίποτα με αυτό που είχε συμβεί τότε. Εάν επαναληφθεί μια κρίση του 1973, η τιμή του πετρελαίου μπορεί να φτάσει και τα 440 $ το βαρέλι», είπε ο Bandos.

Οι εκτιμήσεις αυτές είναι κατά πολύ χειρότερες από όσες έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα. Για παράδειγμα το τμήμα οικονομικής έρευνας και εκτίμησης της Societe Generale, είχε αναφέρει ότι σε περίπτωση αποκλεισμού των στενών του Χορμούζ η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 200 $ το βαρέλι.

 πηγη

Οι Anonymous προειδοποιούν τους υποστηρικές της συμφωνίας ACTA

«Οι Anonymous μπορούν μόνο να συμβάλλουν στο να τραβήξουν την προσοχή στην ACTA. Ο κόσμος είναι που πρέπει να αντιδράσει», λέει η γνωστή ομάδα χακτιβιστών μιλώντας προς το «Βήμα». «Ο κόσμος πρέπει να κατεβεί στους δρόμους και να ζητήσει από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του να διαμαρτυρηθούν. Αν ο κόσμος δεν είναι πρόθυμος να κάνει τη φωνή του να ακουστεί, τότε του αξίζει η ACTA. Το τι κάνουμε εμείς οι Anonymous είναι επουσιώδες μπροστά στη μεγαλύτερη εικόνα».
Οι Anonymous, οι χάκερ-ακτιβιστές του Ιντερνετ οι οποίοι «χτύπησαν» πρόσφατα και στην Ελλάδα επεμβαίνοντας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, πρωτοστατούν στις αντιδράσεις κατά της ACTA. Θεωρούν ότι αυτή η Εμπορική Συμφωνία Κατά της Παραχάραξης παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα των χρηστών του Ιντερνετ.
Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στα 22 κράτη-μέλη της ΕΕ που υπέγραψαν την ACTA στις 26 Ιανουαρίου, όμως για να τεθεί η συμφωνία σε εφαρμογή στην ΕΕ πρέπει να την επικυρώσουν όλα τα κράτη-μέλη. Αυτή την εβδομάδα άρχισε να συζητείται η ACTA στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου το οποίο πρέπει επίσης να ψηφίσει την συμφωνία προκειμένου να ισχύσει.
Με αυτή την ευκαιρία, οι Anonymous προειδοποιούν, μέσω του «Βήματος», όσους Ευρωβουλευτές υπερψηφίσουν την ACTA: «Δεν θα εκπλαγούμε αν βγουν στην δημοσιότητα οι προσωπικές πληροφορίες όσων υποστηρίξουν την ACTA και των οικογενειών τους. Η ACTA προωθεί την παρείσφρυση στον ιδιωτικό χώρο προκειμένου να εξασφαλίσει την συμμόρφωση με τις διατάξεις της, γι’ αυτό αρμόζει πλήρως να παρεισφρύσει κανείς στον ιδιωτικό χώρο όσων υποστηρίζουν την ACTA».
Προσθέτουν ότι η αμφιλεγόμενη συμφωνία κατά της ιντερνετικής πειρατείας είναι ασύμβατη με τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ και την ελευθερία του λόγου: «Οι λεπτομέρειες της ACTA έγιναν αντικείμενο διαπραγμάτευσης κεκλεισμένων των θυρών. Ενώ ομάδες λόμπινγκ όπως η RIAA (Ενωση της Δισκογραφικής Βιομηχανίας της Αμερικής) και η PhRMA (Ερευνητές και Κατασκευαστές Φαρμάκων της Αμερικής) συμμετείχαν στις συνομιλίες, δεν έγινε καμία δημόσια συζήτηση ούτε έλεγχος των διατάξεων της συμφωνίας».
Η ομάδα των χακτιβιστών, που έχουν ως χαρακτηριστικό τη μάσκα του Γκάι Φοκς με το ειρωνικό χαμόγελο και το μουστάκι, συνεχίζει μιλώντας προς το «Βήμα»: «Οχι μόνο πολλά από τα άτομα που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση της ACTA δεν ήταν εκλεγμένοι αξιωματούχοι, αλλά και δεν είχαν το τεχνολογικό υπόβαθρο για να καταλάβουν με ποιον τρόπο οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν το Ιντερνετ. Ηταν διάφοροι γκριζομάλληδες που συζητούσαν ένα θέμα το οποίο δεν κατανοούν. Σας φαίνονται όλα αυτά ενέργειες συμβατές με τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες;».
Οι υπερασπιστές της ACTA υποστηρίζουν ότι η συμφωνία προστατεύει τους ευρωπαίους καταναλωτές από τα φάρμακα-μαϊμού και τα πλαστά ανταλλακτικά αυτοκινήτων, διαφυλάσσει τα πνευματικά δικαιώματα στη μουσική, τον κινηματογράφο και τα βιβλία και διασφαλίζει ότι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δεν θα έχουν ανταγωνισμό από φθηνές αντιγραφές των προϊόντων τους.
Ωστόσο, ο Ντέιβιντ Μάρτιν, ο βρετανός ευρωβουλευτής που έχει αναλάβει να συντάξει την εισήγηση της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου για την ACTA προς το Ευρωκοινοβούλιο, θεωρεί ότι το κείμενο παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα λόγω ασάφειας. «Δεν είναι οι προθέσεις της ACTA που μας ανησυχούν αλλά οι πιθανές αθέλητες επιπτώσεις της», δήλωσε την Πέμπτη μετά την ολοκλήρωση της αρχικής τριήμερης σχετικής συζήτησης. «Η ACTA δεν έχει λεπτομέρειες. Η κύρια ανησυχία μας είναι ποια ερμηνεία μπορεί να δοθεί στο κείμενο».

πηγη

http://www.tovima.gr/

—————————————————————————————————————

Εφυγε  ενας  μεγαλος  μουσικος…

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του μεγάλου Ιταλού καλλιτέχνη, Λούτσιο Ντάλα, παρουσία συγγενών, πολιτικών, καλλιτεχνών και χιλιάδων θαυμαστών και συνοδοιπόρων του κορυφαίου τραγουδιστή…

Σήμερα στις 15:30 ώρα Ελλάδος, ημέρα των γενεθλίων του, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία «Σαν Πετρόνιο» στην Μπολόνια και είπαν το στερνό αντίο στη «φωνή της Ιταλίας».

Μέχρι το μεσημέρι αφίχθησαν στην Μπολόνια δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές του Ντάλα, από όλη την Ιταλία αλλά και το εξωτερικό για να πουν το τελευταίο αντίο.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στην εκκλησία του Σαν Πετρόνιο, στην κεντρική πλατεία της πόλης, η οποία ενέπνευσε και το γνωστό τραγούδι «Πιάτσα Γκράντε».

Πάνω στο φέρετρο τοποθετήθηκε ένα τριαντάφυλλο και ένα μικρό, κόκκινο κερατάκι, που σύμφωνα με την παράδοση του ιταλικού Νότου, συμβολίζει την καλή τύχη και απομακρύνει την γρουσουζιά.

Το τεράστιο πλήθος, πλημμύρισε ολόκληρη την Πλατεία Ματζιόρε που χωρά ένα εκατομμύριο κόσμο, έξω από τον ναό, την «Πιάτσα Γκράντε» των τραγουδιών του μεγάλου καλλιτέχνη.

Η τελετή ήταν λιτή, με μαρτυρίες φίλων του Ντάλλα και ανάγνωση αποσπασμάτων του Ευαγγελίου. Ο πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, εξήρε το ήθος του Λούτσιο και την αδιαμφισβήτατη καλλιτεχνική του αξία που έκανε γνωστή την Ιταλία σε όλον τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, αναγνώστηκαν οι στίχοι του τραγουδιού le Rondini ( τα Χελιδόνια), μία από τις τόσες επιτυχίες του διεθνούς φήμης τραγουδοποιού. Μέρος της κληρονομιάς του, πρόκειται, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, να διατεθεί για την δημιουργία ειδικού ιδρύματος που θα στηρίζει τις τέχνες, και κυρίως, τις προσπάθειες των νέων μουσικών.

πηγη

http://www.zougla.gr/

——————————————————————————————————————-

Mε το όνομα «Μακεδονία» εμφανίζονται  στο επίσημο site της CIA τα Σκόπια. Θα μου πείτε, δεν είναι κάτι καινούργιο!

Εδώ εμφανίστηκε ως «Μακεδονία» στο site του ΠΑΣΟΚ, για το site της CIA θα μιλάμε τώρα…Βέβαια, όπως είχε γράψει η prionokordela.gr αμέσως μετά την αποκάλυψη το site του ΠΑΣΟΚ «έπεσε» και εννοείται πως η εν λόγω ανάρτηση κατέβηκε…

Κι όλα αυτά, όταν οι συζητήσεις περί ονόματος δεν έχουν κλείσει…

πηγη

http://www.prionokordela.gr/

——————————————————————————————————————————————————————————————————–

Το ελληνικό σινεμά γίνεται εμπειρία για περισσότερους

Το OTE σινεμά διατίθεται και στα δύο πακέτα καναλιών, Family Pack και Full Pack, μέσω Δορυφόρου αλλά και Conn-x ΟΤΕ TV.

Ο ΟΤΕ άλλαξε τα δεδομένα στη συνδρομητική δορυφορική τηλεόραση με την εμπορική διάθεση της OTE TV μέσω Δορυφόρου και κερδίζει δυναμικά έδαφος στην ελληνική αγορά. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσα από δύο διαφορετικά πακέτα (Family & Full Pack) σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές που ξεκινούν από 14,90 ευρώ το μήνα. Η OTE TV περιλαμβάνει περισσότερα από 50 κανάλια, από τα οποία τα 9 προβάλλονται σε high definition. Η OTE TV σταθερά εμπλουτίζεται με νέο περιεχόμενο και υπηρεσίες.

Η OTE TV είναι διαθέσιμη και μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης. Οι συνδρομητές της OTE TV μέσω Conn-x έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα, ενώ, μέσα από τις υπηρεσίες ΟΤΕ Cinema on Demand και OTE Club On Demand (υπηρεσίες Video On Demand) μπορούν να απολαύσουν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν ταινίες σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, τις διασημότερες τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ, video clips, ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.ά.

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι συνδρομητές της OTE TV στο ΟΤΕ σινεμά, το πρώτο κανάλι στην Ελλάδα αποκλειστικά αφιερωμένο στον ελληνικό κινηματογράφο.

Το ΟΤΕ σινεμά, συμπλήρωσε ένα μήνα στην πλατφόρμα της OTE TV και ήδη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κανάλια, καθώς, σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης, συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις προτίμησης των συνδρομητών της OTE TV, αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό σινεμά έχει πολλούς φίλους από όλες τις ηλικίες.

Οι πελάτες της OTE TV έχουν ήδη φτάσει τις 60.000, με τις υπηρεσίες μέσω δορυφόρου να έχουν ξεπεράσει τις 15.000.

Το ΟΤΕ σινεμά προβάλει καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο χωρίς διακοπή, κλασικές ταινίες από τη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά, φιλμ αγαπημένων μας Ελλήνων ηθοποιών, αλλά και σύγχρονες κινηματογραφικές παραγωγές. Κάθε εβδομάδα, το πρόγραμμα του καναλιού περιλαμβάνει δύο θεματικά αφιερώματα, με πέντε διαφορετικές ταινίες του ίδιου ηθοποιού ή σκηνοθέτη.

Από την οθόνη έχουν ήδη περάσει θρυλικοί αστέρες όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Γεωργία Βασιλειάδου και ο Γιάννης Γκιωνάκης, σπουδαίοι σκηνοθέτες όπως ο Γρηγόρης Γρηγορίου και ο Γιάννης Δαλιανίδης, αλλά και σημαντικοί μουσικοσυνθέτες όπως ο Μίμης Πλέσσας.

Το Μάρτιο, το πρόγραμμα του καναλιού περιλαμβάνει αφιερώματα, μεταξύ άλλων, στους ηθοποιούς Γιώργο Κωνσταντίνου, Θανάση Βέγγο και Δημήτρη Παπαμιχαήλ, το σκηνοθέτη Αλέκο Σακελλάριο, το συγγραφέα Γιάννη Μαρή και τους σεναριογράφους Νίκο Τσιφόρο και Πολύβιο Βασιλειάδη. Τον Απρίλιο, οι συνδρομητές της ΟΤΕ TV θα μπορούν να απολαύσουν τους αγαπημένους ηθοποιούς Ρένα Βλαχοπούλου, Βασίλη Αυλωνίτη, Έλενα Ναθαναήλ και Κώστα Χατζηχρήστο, ταινίες με την υπογραφή του Ντίνου Δημόπουλου και του Όμηρου Ευστρατιάδη, χορογραφίες του διάσημου Γιάννη Φλερύ αλλά και σύγχρονα συγγραφικά δίδυμα όπως οι Αλέξανδρος Κακαβάς-Τάκης Παπαγιαννίδης, Μανίνα Ζουμπουλάκη-Όλγα Μαλέα και Άννα Χατζησοφιά-Χάρης Ρώμας.

http://www.newsbeast.gr

—————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Ίσως πρόκειται για το πιο επίκαιρο video που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο youtube!

Ο Θανάσης Βέγγος στην ταινία του 1973 «O άνθρωπος που έτρεχε πολύ» κάνει οικογενειακό συμβούλιο για να ανακοινώσει στα μέλη της οικογένειας οτι τα οικονομικά βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και κοινώς «Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν!»

Αφού κάνει μια μικρή οικονομική ανάλυση με τα έσοδα και τα έξοδα – που πολύ μας θυμίζει κάτι από τη σημερινή πραγματικότητα – σερβίρει να φάνε μόνο πατάτες!! Σας θυμίζει κάτι; Μήπως το κίνημα της πατάτας;

Εύστοχα ο χρήστης του youtube που το ανέβασε γράφει ότι η σκηνή είναι η πιο κατάλληλη για το κίνημα της πατάτας!

Πράγματι, δείτε το:

 Πηγή

http://www.mediagate.gr

————————————————————————————————————————————————————————————————————

Συγκινητική η στήριξη σε ευπαθείς ελληνικές οικογένειες από τους Ομογενείς μας!

Το ομογενειακό νεοσυσταθέν «Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης» παρέδωσε στις 25 και 26 Φεβρουαρίου βοήθεια σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 240 οικογένειες στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στις 25 Φεβρουαρίου δόθηκαν 145 δέματα σε άπορα άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης. Η συσκευασία των τροφίμων έγινε από εθελόντριες του συλλόγου, ενώ η δημοτική αστυνομία βοήθησε ώστε η διανομή να γίνει απρόσκοπτα και με τάξη.

Στις 26 Φεβρουαρίου, στο κοινοτικό κέντρο του Δήμου Περάματος, παρεδόθησαν 90 δέματα σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία. Στην Αθήνα και στο Πέραμα τα τρόφιμα δόθηκαν σε οικογένειες που πιστοποιημένα έχουν ανάγκη βοηθείας και είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα απόρων.

«Θεωρούμε ότι ήταν μια σημαντική αποστολή, γιατί ουσιαστικά είναι η πρώτη έμπρακτη εκδήλωση συμπαράστασης από την ελληνοαμερικανική κοινότητα», δήλωσε ο Στέλιος Τακετζής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης» που συμμετείχε στην αποστολή σε Αθήνα και Πέραμα μαζί με το επίσης μέλος του συμβουλίου Προκόπη Ζέρβα και οι οποίοι φρόντισαν για τη διασφάλιση των διαδικασιών αγοράς των ειδών και για την παράδοσή τους.

Να γιατί οι Έλληνες είναι υπερήφανοι! Να γιατί δεν μοιάζουμε με κανέναν άλλο λαό!

Το φιλότιμο και η αλληλεγγύη είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων που πάντα επιστρατεύονται στη δύσκολη στιγμή

πηγη

!

————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Αρχαιοκάπηλοι είχαν απλώσει τα «πλοκάμια» τους σε 15 νομούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό αρχαιοκαπήλων και οι έρευνες της αστυνομίας απλώνονται σε περισσότερους από 15 νομούς της χώρας.Το πρωί, συνελήφθη στη Γερακαρού Θεσσαλονίκης 65χρονος που θεωρείται ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας έγιναν τουλάχιστον 30 συλλήψεις και δεκάδες έρευνες σε σπίτια υπόπτων.Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί δεκάδες αρχαία νομίσματα και άλλα αρχαία αντικείμενα καθώς επίσης όπλα, μηχανήματα εντοπισμού μεταλλικών αντικειμένων και μεγάλο χρηματικό ποσό. Στις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες, έχουν προσαχθεί πολλά άτομα ενώ τις έρευνες διενεργεί κυρίως η γενική αστυνομική διεύθυνση της περιοχής ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Πηγή
————————————————————————————————————————————————————————————————————–
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: