WORDS & THOUGHTS…

Κωδικός ομάδα Ε!

Η αποκρυπτογράφηση ενός μύθου.

Μέρος 1ο!

Το παρακάτω κείμενο είναι κατά τη γνώμη του γράφων το πιο εμπεριστατωμένο κείμενο μετά από μια πολυετή μελέτη διαφόρων μελετητών, και προπαντός μια προσωπική συνάντηση με έναν πάμπλουτο μυστηριώδη Έλληνα του εξωτερικού το 1998 στη Σιγκαπούρη που είχα τη τύχη να συναντήσω σε μια παρέα, και να μου λύσει κάποιες απορίες σαν ανήσυχο πνεύμα που ήμουν αλλά και τη τραγική ειρωνεία κάποια πράγματα που μου είπε τότε, να ξετυλίγονται σήμερα με τρομακτικό τρόπο σαν σενάριο σε θρίλερ επιστημονικής φαντασίας…

Ο Μιχάλης Ροδοπουλος είναι ο εμπνευστής του παρακάτω κειμένου εδώ και δέκα χρόνια περίπου για την περιβόητη ομάδα Έψιλον! Αξίζει να τονίσω ότι πρόσθεσα και μερικά δικά μου στοιχεία πιστεύοντας να ξεδιαλύνουμε το θολό τοπίο το οποίο έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτούς τους Έλληνες υπέρ ήρωες!!! Έχουν ειπωθεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι η ομάδα Έψιλον αποτελείται από ένα επιτελείο από πολύ πλούσιους Έλληνες του εξωτερικού, επιστήμονες, επιχειρηματίες, κ.λπ. που εργάζονται για το καλό του Ελληνισμού, και που έχουν στη διάθεση τους υπέρ τεχνολογία τόσο ισχυρή που θυμίζει πόλεμο των Άστρων! Αφού λοιπόν είναι τόσο ισχυροί και διαθέτουν αυτή τη τεχνολογία, γιατί αφήνουν την Ελλάδα να βουλιάζει, και τον Ελληνισμό να σβήνει σαν λιωμένο κερί? Που είναι αυτοί οι άρχοντες του κόσμου που θα μας σώσουν κατατροπώνοντας τον Σιωνισμό? Αγαπητοί μου φίλοι την ώρα που γράφω αυτό το κείμενο και παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις της επίσκεψης Μερκελ στην Ελλάδα, και με πικρία βλέπω το μειωμένο πλήθος διαδηλωτών στην Αθήνα πολλοί πιο λίγοι από την αρχή της δημιουργίας της κρίσης! Κατάλαβα όπως και πολλοί νοήμων άνθρωποι, ότι το παιχνίδι τελείωσε υπέρ τους… ο Έλληνας κουράστηκε να πολεμά , αφέθηκε στη τύχη του… ο Γίγαντας της Τρόικας καταπάτησε το Ελληνικό ήθος!!! Τι φταίει επιτέλους ? μήπως τα chaimtrails τελικά που μας ραντίζουν ασύστολα έκαναν τελικά τη δουλειά τους? Τόσο πολύ αδράνεια τελικά? Που περιμένουμε να φτάσουμε πια δεν πάει άλλο….

Η άλλη εκδοχή!

Η ομάδα Έψιλον ευτυχώς ή δυστυχώς για κάποιους ανεγκέφαλους δεν υπάρχει…! όχι έτσι όπως ορίζουν μερικοί επιτήδειοι που προσφέρουν υπέρ ήρωες με υπερφυσικές δυνάμεις και απίστευτη τεχνολογία για να επαναπαυτούν οι φουκαράδες Έλληνες που έχουν καταντήσει οι τελευταίοι και άθλιοι της Ευρώπης, περιμένοντας κάποιους επιτήδειους πάμπλουτους Έλληνες του εξωτερικού στιλ Σωρας και η παρέα του,… που δηλώνουν ότι θα ξεχρεώσουν το χρέος της χώρας, και θρέφουν καρπούς αισιοδοξίας για να επαναπαυτεί στο λήθαργο της κουταμάρας ο κάθε νεόπτωχος Ελλην.!!!

Ειλικρινά λυπάμαι για την κατάντια της χώρας μου που έχει γεμίσει όχι μόνο από ξένους μετανάστες, αλλά και από ανεγκέφαλους ραγιάδες που το πρώτο μέλημα τους είναι η αδυσώπητη ικανοποίηση του εγώ τους, ενώ οι ελάχιστοι πραγματικοί Έλληνες στη ψυχή έχουν γίνει είδος προς εξαφάνιση…! Αν υπήρχε έστω και ένα ψήγμα του μύθου που ονομάζουμε ομάδα Έψιλον, θα είχε αν όχι ολοκληρωτικά ανατρέψει λίγο από την σημερινή τραγική κατάσταση που οδεύει η Ελλάδα, και όχι μόνο… γιατί μπαίνουμε πλέον στη τελική ευθεία της ολοκληρωτικής υποδούλωσης της ανθρωπότητας

Και τώρα τι γίνεται θα μου πείτε¨? Βάζουμε το κεφάλι κάτω και υποδούλωση στη Νέα Τάξη? Όχι ακριβώς γιατί υπάρχει ένας παράγοντας που λέγεται Ελληνικό DNA και που τόσο μπορεί να εξελιχτεί, που σε συνδυασμό με την Ελληνική ψυχή μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα! Και αυτός ο μικρός θεός που όλοι οι πραγματικοί Έλληνες κρύβουν μέσα τους, είναι η εξέλιξη του μακρινού παρελθόντος και η μεγάλη αποκάλυψη της αλήθειας που έκρυβαν επανειλημμένα , και μόνον μέσα από μυστήρια μπορούσε να αποκαλυφθεί στους κοινούς θνητούς,… και αυτή είναι η Γνώση των αρχαίων Ελλήνων Θεών μέσα από τους μεγάλους μας φιλοσόφους….

Οι επιρροές των Πλειάδων

Για τις Πλειάδες και τον Σείριο έχουν γραφτεί τόσα πολλά από τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και όχι μόνο, που είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι πολιτισμοί τους έχουν επιδράσει πάνω στη Γη, πολύ πριν από μας δουν για πρώτη φορά το φως πάνω σε αυτό τον πλανήτη. Τη πρώτη φορά που επισκέφθηκαν τη Γη οι Πλειαδιοι ήταν για την παρακολούθηση της ανάπτυξης της ζωής πάνω στο πλανήτη μας στη περιοχή που ονομάζονταν Υπερβόρεια, τη μυθική εκείνη ήπειρο που περιέκλειε όλη τη γήινη μάζα εκείνης της εποχής. Αυτό έγινε πολύ πριν οι πρώτοι κάτοικοι της Γης αρχίσουν τη φυσική τους εξέλιξη.

Απόγονοι τους ήρθαν και πάλι αργότερα για να βοηθήσουν τις εκκολαπτόμενες κοινωνίες της επόμενης εποχής και έδωσαν στη Λεμουρια και στην Ατλαντίδα τα ονόματα τους. Αυτά τα όντα δεν ήταν εντελώς ενσαρκωμένα στη φυσική διάσταση της Γης. Η Υπερβόρεια παράδοση είναι η επικρατέστερη μεταξύ αυτών, και αναφέρει ότι τα πρώτα όντα ημιυλικα της Γης έζησαν στη πρώτη μοναδική ήπειρο που υπήρχε τότε , τη Παγγαια, που ήταν γνωστή σαν Υπερβόρεια ή Λεύκη Νήσος. Αυτά τα όντα ανέπτυξαν εδώ μια εξελιγμένη τεχνολογία , αλλά και συνεπλάκησαν μεταξύ τους σε πολέμους που ήταν τόσο καταστροφικοί που επηρέασαν ακόμα και την γεωγραφική διάταξη πολλών περιοχών. Οι Πλειαδιοι αναπτύχτηκαν πολύ πριν από την ανθρώπινη φυλή και λέγεται ότι ήταν οι πρώτοι άποικοι μαζί με άλλα εξωγήινα είδη πολύ πριν από τους ανθρώπους , ακλουθώντας το Θεϊκό σχέδιο, και ιδιαίτερα για τη ‘’σπορά’’ όντων πάνω στη Γη. Πολλοί πιστεύουν ότι η Ελληνική Μυθολογία είναι πολύ πιθανόν να βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, και ότι οι Θεοί μας να ήταν όντα από τις Πλειάδες.

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι στο μαντείο της Δωδώνης υπήρχε ένας πανάρχαιος μύθος σχετικά με το θειο ζεύγος Διός- Διώνης το οποίο κατοικούσε γύρο από την ιερή βελανιδιά. Ο θρύλος αναφέρει ότι από το θρόισμα των φύλλων του δένδρου και το πέταγμα των περιστεριών που φώλιαζαν στο φύλλωμα του, οι υποφητες , οι ιερείς του Διός, ερμήνευαν στους θνητούς τη θεια βούληση. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει κάτι που να κάνει εντύπωση, έτσι δεν είναι¨? Τι θα λέγατε όμως το όνομα που έδιναν οι ιερείς σε αυτά τα ΄’ περιστέρια? Τα ονόμαζαν Π(ε)λειαδες!!! Αντιλαμβάνεστε τελικά πόσο βαθιά και συμβολική είναι η ελληνική γλώσσα και τα ονόματα της μυθολογίας μας? Η Ελληνική Μυθολογία δεν είναι μύθος, είναι λόγος. Μήπως οι αρχαίοι ιερείς εδώ εννοούσαν κάποια επικοινωνία με τα άστρα των Πλειάδων? Κάνεις δεν ξέρει. Στις μυθολογικές όμως ονοματολογίες εκείνο που εκ πρώτης όψεως φαίνεται σαν αυθαίρετο και τυχαίο γεγονός, πολλές φορές κρύβει αμύθητους θησαυρούς αναμφισβήτητης συμβολικής γνώσης!!!

Μια περιήγηση μέχρι τα αστέρια και η Ιερότητα του αριθμού 7!

Ας κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο και συγκεκριμένα στην αρχαία Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Μυθολογία!!!.
Ουρανογραφία… Όταν οι πρώτοι παρατηρητές του ουρανού ανακάλυψαν ένα σμήνος ¨¨αστεριών΄¨ τα οποία αντίθετα από τους άλλους αστερισμούς (τα σταθερά άστρα), που μετακινούνταν στον ουράνιο θόλο και τους κίνησαν τη περιέργεια , αποφάσισαν να τα ονομάσουν πλανήτες από τη λέξη ¨¨ πλάνης¨ ο περιπλανώμενος, αυτός που δεν έχει σταθερή διαμονή. Τα σώματα αυτά μαζί με τον Ήλιο, και τη σελήνη σχημάτιζαν μια ομάδα επτά ουράνιων μετακινούμενων σωμάτων . Σύντομα οι πλανήτες αυτοί άρχισαν να αναπαριστούν δυνάμεις πλανητικών θεών και τους δόθηκαν αντιστοιχίες με επτά φωνήεντα του ελληνικού αλφαβήτου. Η τελευταία σύνδεση τους έγινε βάσει μιας γνωστής αριθμολογικης πραγματείας, η οποία αποδίδεται στο φημισμένο γιατρό, θεραπευτή και αστρολόγο Ιπποκράτη (460-377)πχ. Όχι πολύ αργότερα ο Αριστοτέλης (384-322) θα προσέξει το γεγονός ότι τα φωνήεντα και τα αλλά γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου παρουσιάζουν αντιστοιχίες αριθμολογικες με τους πλανήτες και με τους μουσικούς τόνους, αλλά και με τους ήρωες της μυθολογίας…
Υπάρχουν επτά φωνήεντα , επτά χορδές στη μουσική κλίμακα, επτά Πλειάδες… επτά οι ήρωες που επιτέθηκαν στις Θήβες…Οι Πυθαγόρειοι πιστεύουν ότι τα Ξ,Ψ και Ζήτα είναι συγχορδίες αφού υπάρχουν μόνο τρεις διπλές συνηχήσεις (σύμφωνα), και τρεις συγχορδίες. Επίσης οι Πυθαγόρειοι τονίζουν ότι το διάστημα από το Α μέχρι το Ω του αλφαβήτου είναι ίσο με εκείνο από τη χαμηλότερη νότα ενός φλάουτου μέχρι την υψηλότερη, των οποίων ο αριθμός 24 είναι ίσος με εκείνον ολόκληρου του συστήματος του σύμπαντος… Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Αριστοτέλης κατέγραψε ότι η σύνδεση μεταξύ μουσικής και ουρανού είχε γίνει από τους Πυθαγόρειους. Τα τρία διπλά γράμματα Ξ, Ψ και Ζήτα ονομαζόταν έτσι επειδή το καθένα ενσωματώνει τους ήχους δυο άλλων γραμμάτων (Κ+Σ, Π+Σ, και Δ+Σ). Οι ήχοι των γραμμάτων Ξ και Ψ, προτάθηκαν από το Σημωνίδη και υιοθετήθηκαν στην Αθήνα το 403 πχ, ενώ πριν γραφόταν με δυο γράμματα σαν ΔΣ, ΚΣ, ΠΣ. Λόγο των τροχιών των πλανητών οι οποίες σύμφωνα με τον Πυθαγόρα δημιουργούν τη ¨¨μουσική των σφαιρών. Οι Πυθαγόρειοι πίστευαν ότι οι τροχιές αυτές αντιστοιχούσαν στις επτά νότες της κύριας μουσικής κλίμακας, και ότι τα επτά φωνήεντα ήταν οι φυσικές αντιστοιχίες των επτά τόνων της μουσικής κλίμακας. O αριθμός 7 ασκεί την επιρροή του σε εκείνες τις ευγενείς επιστήμες … τη γραμματική και τη μουσική. Γιατί η επτάχορδη λύρα , η οποία αντιστοιχεί στη χορωδία των πλανητών, παράγει εξαιρετικές μελωδίες , και δεν υπερβάλουμε αν πούμε ότι η λύρα είναι ο κανόνας ο οποίος προσαρμόσθηκαν όλα τα μουσικά όργανα.. Και μεταξύ των γραμμάτων της γραμματικής υπάρχουν επτά που ονομάζονται σωστά φωνήεντα ή ΄¨ φωνητικά ¨΄ καθώς όπως είναι ολοφάνερο, αυτά μπορούν να ακούγονται δυνατά, και όταν ενώνονται με άλλα μπορούν να παράγουν έναρθρους ήχους, γιατί από τη μια μεριά συμπληρώνουν ότι λείπει στα ημι-φωνήεντα αποδίδοντας τους ήχους πλήρεις και ολοκληρωμένους, και από την άλλη αλλάζουν τη φύση του ¨¨άφωνου¨΄(των συμφώνων) εμφυσώντας μέσα τους κάτι από τη δική τους δύναμη, έτσι που τώρα είναι δυνατόν να προφέρουμε γράμματα, που πριν ήταν αδύνατο να προφέρουμε… Η σύνδεση που έκαναν οι αρχαίοι μεταξύ των επτά φωνηέντων και της μουσικής , αντανακλούσε στο συμβολισμό που αποδίδονταν στη λύρα του Απόλλωνα και τη μουσική των σφαιρών.

Συνεχίζεται…

Κωδικός ομάδα Ε

Η αποκρυπτογράφηση ενός μύθου

Μέρος 2ο

Η μυστική δύναμη του Ε

Ο Πλούταρχος ο οποίος ηγείτο μιας αδελφότητας στους Δελφούς όταν η Ελλάδα βρισκόταν υπό Ρωμαϊκή κατοχή, έγραψε ένα σπουδαίο δοκίμιο με τίτλο Περί του Ε στους Δελφούς. Σε αυτό αναφέρει ότι πέρα από τις γνωστές επιγραφές που υπήρχαν στο φημισμένο Δελφικό μαντείο και στο ναό του Απόλλωνα (ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ) και (ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ), υπήρχε επίσης και μια αναπαράσταση του γράμματος Ε να είναι αναρτημένο μεταξύ των μεσαίων κιόνων του ναού!!!

Ο Πλούταρχος αναφέρει παρακάτω περί του Ε στους Δελφούς

<<Υπάρχουν επτά φωνήεντα στο αλφάβητο και επτά άστρα που έχουν μια ανεξάρτητη αβίαστη κίνηση. Το Ε είναι το δεύτερο σε σειρά από τα φωνήεντα από την αρχή, και ο Ήλιος το δεύτερο ουράνιο σώμα μετά τη Σελήνη, και πρακτικά όλοι οι Έλληνες ταυτίζουν τον Απόλλωνα με τον Ήλιο>>.

Σύμφωνα με το γεωκεντρικό σύστημα, η Σελήνη είναι το πρώτο σώμα μετά τη Γη, με δεύτερη την τροχιά του Ήλιου. Στη συνέχεια ακλουθούν τα περιπλανώμενα άστρα ‘’(Αφροδίτη, Ερμής, Άρης, Δίας, και Κρόνος, και τέλος οι απλανείς αστέρες…

Έτσι ο Πλούταρχος αντιστοιχεί το Ε, το δεύτερο φωνήεν, με το δεύτερο μετά τη Σελήνη σώμα, τον Ήλιο. Ένα διαφορετικό γεωκεντρικό σύστημα στο οποίο ο Ήλιος τοποθετείτε σαν ο τέταρτος των πλανητών, καταγράφτηκε για πρώτη φορά στην εποχή του Αρχημηδη(287-212 π.χ.).

Επειδή τα 7 φωνήεντα σαν σύμβολα των πλανητών πάντα εμφανίζονται σαν μια συλλογική ομάδα, η ακριβής πλανητική απόδοση συγκεκριμένων φωνηέντων ήταν πιθανότατα όχι στατική, αλλά μάλλον άλλαζε μαζί με την αντίληψη των αρχαίων για τη σειρά κατάταξης των πλανητών, από την πλατωνική, έως την πτολεμαικη εποχή και από εκεί στους Γνωστικούς.

Το Έψιλον του Ερμή

Ας δούμε πως κατατάσσονται σύμφωνα με την Πτολεμαικη τάξη τα επτά φωνήεντα σε αντιστοιχία με τους επτά πλανήτες.

Ελληνικό γράμμα Γνωστικός Ουρανός Πλανήτης Θεός ή Θεά

Α Πρώτος Σελήνη Σελήνη ή Εκάτη

Ε Δεύτερος Ερμής Ερμής

Η Τρίτος Αφροδίτη Αφροδίτη

Ι Τέταρτος Ήλιος Απόλλων

Ο Πέμπτος Άρης Άρης

Υ Έκτος Δίας Ζευς

Ω Έβδομος Κρόνος Κρόνος

Παρατηρούμε ότι στην κατάταξη αυτή το Ε αντιστοιχεί με τον πλανήτη και το θεό Ερμή.

Η σύνδεση μεταξύ των φωνηέντων και των πλανητών έκανε άμεσα τα επτά αυτά ελληνικά γράμματα τμήματα ενός τεράστιου φάσματος πλανητικών συμπαθειών’’ οι οποίες χρησιμοποιούνταν στην αρχαία αστρολογία, αλχημεία, και μαγεία, συμπεριλαμβανομένων πολύτιμων λίθων, μετάλλων, ανθέων, βοτάνων, χρωμάτων ,μουσικών τόνων, συναισθημάτων, αρετών και αμαρτιών.

Η αλχημεία που προέρχεται από την ελληνιστική Αίγυπτο, χρησιμοποιήθηκε σαν ο κύριος παράγοντας για τη δημιουργία των αντιστοιχιών της εβραϊκής Καμπάλα, της οποίας τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου ήταν τμήμα.!

Όπως αναφέρει και ο Γάλος επιστήμονας Marchellin Berthelot, η μελέτη της χημείας στον αρχαίο κόσμο ακολουθουσε σταθερά αυτούς τους κανόνες.

Η Αλχημεία επέκτεινε προσεκτικά και σταθερά τον εαυτό της, στη αρχή με τις συνδέσεις που θεμελίωνε μεταξύ μετάλλων και των πλανητών, μέσα από αντιστοιχείς χρώματος, ακτινοβολίας και αριθμού. Τότε συνενώθηκε με αυτή την παλιά ανακάλυψη μια νέα. Αυτή είναι ο αριθμός 7, ο ιερός αριθμός τον οποίο ο καθένας βρίσκει οπουδήποτε, στις μέρες της εβδομάδας, στον αριθμό των πλανητών, και στις ουράνιες ζώνες, στα μέταλλα που τους αντιστοιχούν, στα χρώματα στις χορδές της λύρας, και στις μουσικές νότες ,στα φωνήεντα του ελληνικού αλφαβήτου, καθώς επίσης στον αριθμό των αστεριών της Μεγάλης Άρκτου, στους 7 σοφούς της Ελλάδας, στις 7 πύλες των Θηβών και στους ηγέτες που πολιόρκησαν κατά τον Αισχύλο…

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο αριθμός 7 είναι ο πιο ιερός από όλους τους αριθμούς και θεωρείται σαν τέτοιος από όλες τις θρησκείες του κόσμου. Το 7 είναι ο αριθμός του πνεύματος της ζωής, όπως και του θεού Ερμή. Από τη σκοπιά αυτή το 7 αντιστοιχεί με το δελφικό Ε!

Αλχημικά μιλώντας, το πνεύμα συμβολίζεται με τον αριθμό 7 που αντιστοιχεί όπως είδαμε στον θεό και στο πλανήτη Ερμή. Στο σύμβολο του Ερμή διακρίνουμε τον Ήλιο και τη Σελήνη σαν την θεμελιώδη ερμητική δυαδικότητα. Έτσι μπορεί να υποθει ότι η δύναμη της ζωής το φίδι που τρώει την ουρά του, προκειμένου να πολλαπλασιάσει τον εαυτό του, έχει αντιπαρατεθεί προς τον εαυτό του, το δε πρότυπο σύμβολο που εκφράζει τους εαυτούς μας σαν γήινη ενέργεια, ο σταυρός, που βρίσκεται στο κάτω τμήμα του << συμβόλου>> του Ερμή, τώρα εξυπηρετεί για να εκφράσει τη Δύναμη της ψυχής που συμβολίζεται στο άνω τμήμα του με σύμβολο τη Σελήνη.

Μια άλλη εξήγηση της δύναμης της ψυχής μας δίνει το Κηρύκειο του Ερμή σαν ένα σύμβολο της Γνώσης, την οποία έχει κερδίσει λαμβάνοντας το από τον Απόλλωνα σαν ανταμοιβή για τη Λύρα που του χάρισε ο Ερμής. Ίσως όμως να μην μπορούμε να κατανοήσουμε την αλχημιστική φύση του Ερμή, αν δεν γνωρίζουμε τα της απαρχής του. Ο Ερμής γεννιέται στο σπήλαιο της Κυλλήνης, στην Αρκαδία, στην Κάρα του Δια ή την Καρδία. Τι σημαίνει αυτό? Ως θεός δηλαδή πνευματικός οργανισμός, γεννιέται μέσα στο σπήλαιο της ύλης (σπήλαιο = εντος της ύλης), αφού μετά από άπειρες επαναγεννησεις έχει εξελιχτεί μέσω της ύλης, περιμένοντας για πολλές ζωές μέσα στα προβλήματα και στα βάσανα της χονδροειδούς ύπαρξης. Βέβαια το σπήλαιο αυτό δεν είναι τυχαίο , αλλά βρίσκεται σε μια ψηλή κορυφή σε ορεινή τοποθεσία , πράγμα που σαν συμβολισμός σημαίνει ότι οι ποιότητες του θεού Ερμή εκφράζουν ανώτερες ανθρώπινες και πνευματικές αξίες οι οποίες είναι τόσο υψηλές που μόνο ένα αθάνατο ον μπορεί να τις κατέχει.

Μητέρα του Ερμή είναι η Μαία ( ένας καθαρά συμβολισμός ότι ο Ερμής προέρχεται σαν πνεύμα από το αστρικό σμήνος των Πλειάδων) και πατέρας του ο Δίας, ή αιθέρας του διαστήματος, και μάλιστα η Κάρα ( κεφαλη ή η καρδιά αυτού. Ο Ερμής λοιπόν είναι γιος του Αιθέρα, του πέμπτου στοιχείου (Ε)! της Δύναμης της φύσης! Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη ο αιθέρας είναι το πέμπτο στοιχείο μετά τη γη, νερό, αέρα και φωτιά.

Την πρώτη μέρα της γέννησης του ο Ερμής παίρνει το όστρακο της χελώνας (το οποίο έχει ωοειδές σχήμα όπως το ορφικό Αυγό, που συνδέεται με τις 7 συμπαντικές δυνάμεις της Δημιουργίας), και τοποθετεί πάνω του έτσι αρμονικά τις 7 χορδές, κατασκευάζοντας έτσι τη Λύρα του Απόλλωνα. Αυτό σημαίνει στη γλώσσα των συμβόλων ότι η εναρμόνιση των 7 ψυχικών κέντρων (τσακρα), πρέπει να είναι πλήρες για να τελειωθεί το άτομο. Η όλη μυθική προσέγγιση δείχνει ότι για να γεννηθεί ο πνευματικός οργανισμός απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εναρμόνιση και ενοποίηση των 7 κέντρων.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η δύναμη ‘’ Ε΄’ είναι ο συνδυασμός των 5 στοιχείων και των 7 πλανητικών ενεργειών, οι οποίες μέσα από την αλχημιστική τους σύνθεση και μετατροπή αναπαράγουν μια ψυχοπνευματική ενέργεια ισοδύναμη με τον αλχημικό χρυσό. Αυτή είναι η περίφημη ενέργεια Κουνταλινι.!!!

Ο άνθρωπος είναι ένας ενσαρκωμένος αγγελιοφόρος Ερμής. Ως εκ τούτου έχει να επιλέξει ανάμεσα στην κυριαρχία των δύο φύσεων ‘’ (του καλού και του κακού). Η διδασκαλία βρίσκεται μέσα στο CorpusHermeticum. O άνθρωπος δεν χάνει καθόλου την αξία του επειδή κατέχει ένα θνητό τμήμα, αλλά πολύ περισσότερο, αντίθετα, η θνητότητα αυξάνει τις δυνάμεις του. Οι διπλές του δυνατότητες είναι δυνατές σ αυτόν, ακριβώς λόγο της διπλής του φύσης.<< Ας τολμήσουμε λοιπόν να πούμε ότι ένας άνθρωπος είναι ένας θνητός θεός και ένας ουράνιος θεός είναι ένας αθάνατος άνθρωπος>>.

Αυτή είναι η αλήθεια για τη ΄΄ νέα φυλή που η βασιλική τέχνη των ΄΄ Γιων του Ερμή δημιουργεί εδώ κάτω στη Γη, ανυψώνοντας αυτό που έχει πέσει, απαλύνοντας τον πόνο , αποκαθιστώντας τη δύναμη των αδυνάτων. Αυτοί οι θεϊκοί αγγελιοφόροι είναι εκείνοι που μπορούν να μεταφέρουν τις ψυχές και να τις προστατεύουν μέσα στον Κάτω Κόσμο, αυτοί είναι οι άγγελοι. Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι η κόρη του Ερμή, σύμφωνα με τον Πίνδαρο, ονομάζονταν Αγγέλια, και όπως λέγεται κατέβαινε από τους θεούς συχνά όταν άνοιγαν τα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου, μεταξύ χρόνου και αιωνιότητας, μεταξύ γης και Ολύμπου!

Ο Αγγελιοφόρος ΄΄ Ε΄΄΄είναι ευτυχισμένος όταν βρίσκεται σε κίνηση, μεταφέροντας πληροφορίες και φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά. Η φυσική τάση κάθε ανθρώπινης ψυχής είναι να επικοινωνεί συνεχώς και να ανταλλάσει συναισθήματα. Μια ψυχή δονείται ή μπορεί να δονηθεί, σε συγκεκριμένες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες συναισθημάτων. Οι ηλεκτρομαγνητικές ενέργειες της ψυχής μπορούν να επηρεαστούν να δονούνται με ένα συγκεκριμένο τρόπο ώστε να δημιουργούν μια πηγή Δύναμης. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΗΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΄΄Ε΄΄!

Ο κώδικας ΄΄Ε΄΄

Όχι από απλή καλοσύνη ή ευγενή ιδεαλισμό αλλά αναγκαιότητα, ένας Αγγελιοφόρος ΄΄Ε΄΄ πρέπει πάντοτε να ακολουθει έναν συγκεκριμένο κώδικα τιμής τον οποίο δεν θα παραβιάζει. Μια αποτυχία να ακολουθει θα προκαλούσε προβλήματα όχι μόνο στον Αγγελιοφόρο, αλλά και στους αποδέκτες των πληροφοριών της αλήθειας και των συναισθημάτων που αυτές προκαλούν, πράγμα το οποίο δυσχεραίνει το έργο και απομακρύνει τον άνθρωπο από το σκοπό της ζωής. Παρακάτω αναφέρονται οι 7 βασικές αρχές αυτού του κώδικα τιμής.!

  1. Κάθε Αγγελιοφόρος ΄΄ Ε΄΄ θα πρέπει να διαθέτει έναν αρκετά υψηλό βαθμό καθαρότητας και τιμής, πριν ακόμη αναλάβει να εκτελέσει το καθήκον του απέναντι σε άλλα ανθρώπινα όντα. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθεί ο ίδιος σε πολύ δύσκολη θέση, και ακόμη χειρότερα θα βάλει τους συνανθρώπους του σε χειρότερες δοκιμασίες. Οτιδήποτε είναι επώδυνο σε εκείνον, δεν θα πρέπει να το μεταδίδει στο περιβάλλον του αλλά να το αντιμετωπίζει ο ίδιος ή να το αφαιρεί , ή να το μετατρέπει σε καθαρή ενέργεια. Ακόμη και ο ίδιος αν δεν είναι τέλειος, θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν τέλειος και να είναι άψογος στους άλλους χρησιμεύοντας σαν πρότυπο για μίμηση.
  2. Πρέπει να διατηρεί μια σταθερή αίσθηση αγάπης και θετικής σκέψης προς το περιβάλλον -στόχο του, με οποιοδήποτε κόστος. Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπει στον εαυτό του να χάνει τον έλεγχο του ακόμη και όταν είναι απαραίτητο να θυμώνει ή να δέχεται πόνο προκείμενου να χειριστεί μια κατάσταση.
  3. Ο Αγγελιοφόρος ΄΄Ε΄΄ πρέπει να έχει θάρρος και θέληση, και ποτέ να μην επιτρέπει στον εαυτό του να γίνεται έρμαιο του φόβου ή του τρόμου, τον οποίο μπορεί η εχθρότητα ή η επιθετικότητα ενός περιβάλλοντος να του προκαλέσει.
  4. Πρέπει να είναι ευγενής και ποτέ να μην εμπλέκεται σε εχθρότητες, μίση, ή προσωπικές μνησικακίες. Πρέπει να είναι έμπιστος και ποτέ να μην προδίδει ή να αρνείται από εγωισμό ή καπρίτσιο, την εκτέλεση της αποστολής που ανέλαβε. Δεν πρέπει επίσης να παραβαίνει τον λόγο του απέναντι στους ομοίους του αλλά και απέναντι στους συνανθρώπους του.
  5. Πρέπει να είναι υπομονετικός και επίμονος, και να μην επιτρέπει στον εαυτό του να χάνει την ψυχραιμία του σε καταστάσεις που απαιτούν λεπτό χειρισμό και σταδιακή μέθοδο επίδρασης.
  6. Πρέπει να είναι πρόθυμος να εργάζεται για όσο χρόνο και όσο μόχθο χρειάζεται προκειμένου να φέρει σε πέρας μια συγκεκριμένη αποστολή.
  7. Πρέπει να είναι προσεκτικός στο θέμα των σχέσεων με το άλλο φύλο, έτσι ώστε αφενός να δημιουργεί μια σταθερή αγάπη μεταξύ του εαυτού του και των αντιθέτου φύλου συναδέλφων ή συνανθρώπων του, αφετέρου όμως να μην βάζει σε κίνδυνο την οικογένεια του ή να εμπλέκεται σε ρομαντικές ή παθιασμένες σχέσεις, χάνοντας έτσι προσωρινά ή μόνιμα τον βασικό προορισμό του.

Αγγελιοφόροι ΄΄Ε΄΄ εγερθείτε! Εσείς είστε η αληθινή Δύναμη ΄΄Ε΄΄ του ενσαρκωμένου θεού Ερμή. Στρέψτε τα μάτια σας προς τα πάνω ερευνήστε τις υψηλότερες πνευματικές άξιες. Ζητήστε από την ψυχή σας να θυμηθεί το σκοπό για τον οποίο γεννήθηκε στο κόσμο αυτό. Κάντε το ίδιο και προς τους άλλους…

Τώρα που η πατρίδα μας περνά ακόμα μια πολύ δύσκολη σε όλα τα μεγέθη κατάσταση, είναι στο χέρι μας να αντιστρέψουμε το ρόλο που μας έχουν υπαγορέψει οι κοσμοκράτορες, και τον φόβο, τη μιζέρια, και τη λύπη που μας ποτίζουν κάθε μέρα μέσα από τα νέο ταξικά κανάλια τους… να εκμεταλλευτούμε την αρνητική ενέργεια, και να την μετατρέψουμε σε ευεργετική φιλοσοφική λίθο της ψυχής. Είναι γνωστό σε πολλά αρχαία βιβλία ότι μαγική δύναμη δεν υπάρχει σε καλή και κακή χωριστά, η δύναμη της κοσμικής ενέργειας είναι μια και συμπαντική! Εκείνο που μετατρέπει τη δύναμη αυτή σε καλή ή κακή είναι η ψυχή του καθενός που την εκμεταλλεύεται… είμαστε όντα που εξελισσόμαστε ανάλογα με το περιβάλλον γύρω μας. Αν συντονιστούμε όλοι μαζί θετικά, και διώξουμε τον φόβο που μπλοκάρει την ενέργεια κουνταλινι να ανέβει στο ανώτερο επίπεδο (τσακρα), ναστε σίγουροι ότι η ανθρωπότητα θα βιώσει σε πολύ σύντομο διάστημα αυτό που κάποιοι λένε η ΄΄ μεγάλη αλλαγή ‘’! ίσως κάποια μέρα ξαναγυρίσουμε στο ΧΡΥΣΟ ΓΕΝΟΣ…

 

 

—————————————————————————————————————————————————-

Η  ΩΡΑ  ΤΩΝ  ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ

Η μοναδική μου μάχη είναι με το Μάτριξ και αυτούς που το υπηρετούν. Η μόνη μου ανάγκη είναι η πλήρης αποσύνδεση από αυτό και η ελευθερία. Ο αποπρογραμματισμός του νου είναι η μοναδική δουλειά μου.

Δεν έχω ακόμα γνωρίσει κανέναν που να το έχει επιτύχει αυτό. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν αποδεσμευτεί, όταν απλά αντικαθιστούν τον έναν κανόνα με άλλον, μια πεποίθηση με άλλη και μια αντίδραση με μια άλλη. Πόσο αξιολύπητα αδαείς είναι! Απλά κοροϊδεύουν τον εαυτό τους μεταθέτοντας πράγματα επιφανειακά, βλέποντας διαφορετικές οπτικές του ίδιου έξυπνου, πολυδιάστατου συστήματος, με τα άπειρα ολογράμματα του.

Μπορείς να το αντιληφθείς αυτό, μόνο αν είσαι αρκετά θαρραλέος να μετακινείσαι, να αλλάζεις οπτικές, να εξερευνάς χωρίς την ανάγκη να υπερασπίζεσαι ή να κρατιέσαι από οτιδήποτε νομίζεις ότι ξέρεις.

Τότε έρχεται η κατακλυσμιαία συνειδητοποίηση ότι τα πάντα είναι αντιλήψεις, ότι ποτέ δεν έχεις βρεθεί ουσιαστικά «έξω» από τη μηχανή, απλά έχεις δει και έχεις βιώσει πολλά κομμάτια προγραμματισμού, μέσα στο ίδιο το πρόγραμμα. Ευρύτερες αντιλήψεις ίσως, αλλά παρ’ όλα αυτά, αντιλήψεις.

Όλα όσα αντιλαμβάνεσαι, νομίζεις ότι γνωρίζεις και βιώνεις, είναι μέρος του Μάτριξ. Το Μάτριξ βρίσκεται στο νου σου. Δεν μπορείς να δραπετεύσεις από αυτά που βιώνεις και αντιλαμβάνεσαι. Είσαι συν-δημιουργός και παράλληλα προστάτης του προγράμματος.

Όλα όσα θεωρείς «φυσιολογικά» σε σκλαβώνουν. Το σύστημα στο κεφάλι σου σε υπνωτίζει με συνήθειες: χιλιάδες λεπτομέρειες της καθημερινότητας σου που έχεις εκπαιδευτεί να αγνοείς. Κανόνες επί κανόνων που νομίζεις ότι είναι φυσιολογικό να υπακούς. Δεν έχει σημασία πόσο «θετικά» είναι όλα αυτά που υπηρετείς. Στην πραγματικότητα, το «θετικό» σε κρατάει ακόμα πιο υπνωτισμένο παρά το «αρνητικό». Το πρόγραμμα θρέφεται από τους θετικούς, καλούς, ηθικούς ανθρώπους-μηχανές, οι οποίοι είναι εντελώς τυφλοί στη συνεισφορά τους στο διπολισμό.

Δεν «μαθαίνεις» τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να μάθεις αυτό που ήδη γνωρίζεις. Αποκαλύπτεις τον Εαυτό σου, όταν έχεις αποκηρύξει και απαλλαγεί από τη μηχανή που λανθασμένα πάντα πίστευες ότι ήσουν εσύ. Αλλά αυτό είναι καθολικός πόλεμος, ένας πόλεμος που δεν είσαι προετοιμασμένος ούτε εξοπλισμένος να αναλάβεις. Πολλοί έχουν προσπαθήσει, πολλοί ακόμα θα το επιχειρήσουν, αλλά είναι λίγοι, ελάχιστοι, αυτοί που το έχουν καταφέρει, να κερδίσουν τον πόλεμο – όχι μόνο μερικές μάχες (μόνο και μόνο για να συμμορφωθούν πάλι, με μια αξιολύπητη στάση ανωτερότητας).

Μη ζητάς αυτό που δεν είσαι έτοιμος να αναλάβεις. Και μη ζητάς από τυφλούς να σε οδηγήσουν σε αυτό που δεν έχουν οι ίδιοι δει. Κανείς δεν αναλαμβάνει αυτόν τον πόλεμο χωρίς προετοιμασία ή χωρίς ένα πραγματικό οδηγό που θα συμμετέχει μαζί του στις μάχες, αντί να κάθεται απ’ έξω ως θεατής.

Η προετοιμασία είναι και η μύηση σου, η περίοδος δοκιμασίας για τις πιο δύσκολες μάχες που βρίσκονται μπροστά σου, τις οποίες πρέπει να παλέψεις με τον εαυτό (εγώ) σου, για τον Εαυτό σου, για κανέναν άλλον και για κανένα άλλο λόγο.

Αν είσαι δειλός, κάνε πίσω και παράκμασε με τους αδύναμους (στην καρδιά). Σου αξίζει αυτό που επιλέγεις. Η ελευθερία προσφέρεται μόνο σε όσους την αξίζουν, όχι στις μηχανές που θέλουν να παρουσιάζονται ως άνθρωποι.

Μόνο η αλήθεια μπορεί να σε ελευθερώσει. Αλλά η «αλήθεια» είναι μια λέξη που το Μάτριξ δεν σε αφήνει να καταλάβεις. Δεν υπάρχουν πολλές αλήθειες, δεν υπάρχει αυτό που λένε, «η αλήθεια μου». Το Μάτριξ κρύβεται πίσω από λέξεις που χρησιμοποιεί για το δικό του συμφέρον. «Η αλήθεια μου», σημαίνει στην ουσία «η αντίληψη μου, οι πεποιθήσεις μου, οι ανάγκες μου» και πολλά άλλα πράγματα. Όμως δεν σημαίνει Αλήθεια, Πραγματικότητα, Γνώση, τα οποία δεν μπορούν να υποβιβαστούν σε υποκειμενικότητες. Κάθε φορά που εσφαλμένα θεωρείς την αντίληψη ως αλήθεια, θα ανακαλύπτεις – αν είσαι αρκετά θαρραλέος ώστε να παρατηρείς – ότι έχεις παγιδευτεί σε ακόμα ένα πρόγραμμα του Προγράμματος, από το οποίο πρέπει να παλέψεις για να αποδεσμευτείς.

Ο δρόμος προς την Αλήθεια είναι στρωμένος με αμφισβητήσεις. Η πραγματική αμφισβήτηση χρειάζεται τόλμη, επιμονή, και ολοκληρωτική, αφοσιωμένη εγρήγορση. Να είσαι έτοιμος να σταθείς μόνος. Τα χειρότερα τέρατα, εφιάλτες, κολάσεις είναι δημιουργήματα δικά σου. Να είσαι έτοιμος να καταστρέψεις, να γκρεμίσεις ΟΛΑ όσα ξέρεις και στα οποία έχεις βασιστεί για την άνεσή σου, για τόσο καιρό. Ποτέ δεν θα έχεις μια «ασφαλή» και συνηθισμένη μέρα στη ζωή σου ξανά.

Σε αντίθεση με αυτά που ξέρεις, είναι η ενοχή αυτή που σε κρατάει φυλακισμένο και είναι ο φόβος που θα σε οδηγήσει έξω από το Μάτριξ – αν δεν φοβηθείς το φόβο. Αν δεν φοβάσαι να παραμένεις στο πρόγραμμα, περισσότερο από όσο φοβάσαι να επιχειρήσεις να βγεις από αυτό, δεν θα μετακινηθείς από τη ζώνη άνεσης σου, ό,τι και αν ισχυρίζεσαι ή κάνεις. Το Μάτριξ έχει τρισεκατομμύρια τρόπους να σε πείθει με ολογράμματα αντιλήψεων ότι «βρίσκεσαι έξω από αυτό και ασφαλής». Τέτοιοι παραπληροφορημένοι άνθρωποι-μηχανές είναι οι καλύτεροι υποστηρικτές και το δυναμικό του. Αυτοί γίνονται οι τυφλοί ηγέτες που χιλιάδες άνθρωποι ακολουθούν, σε φανταστικούς κόσμους αντίληψης και λιγότερο εμφανή υποδούλωση. Τελικά, θα ανακαλύψεις, ότι βρίσκεσαι σε ακόμα ένα μονοπάτι προς μια ακόμα ουτοπία.

Μόνο όταν έχεις δει αρκετά – επιλέγοντας το μονοπάτι προς την Αλήθεια, που είναι μονοπάτι άβολο και ανασφάλειας – όταν έχεις αποκαλύψει αρκετά, μπορείς να απελευθερωθείς τελειωτικά από το φόβο. Τότε, αναπόφευκτα, σε καταβάλλει η θλίψη, η αηδία και ο θυμός, που θα σε αναγκάσουν να δράσεις. Τότε είναι που ξεκινάς τον πραγματικό πόλεμο, τον ΔΙΚΟ ΣΟΥ πραγματικό πόλεμο, από όπου δεν υπάρχει επιστροφή. Γιατί όταν έχεις ρίξει έστω μια ματιά στις αληθινές σου δυνάμεις, αυτά που είσαι πραγματικά ικανός να κάνεις, δεν μπορείς ποτέ ξανά να συμβιβαστείς παραμένοντας μηχανή. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ πολεμιστής. Γιατί, μπορείς είτε να υπηρετείς το πρόγραμμα και τους πολλούς αντιπροσώπους του είτε να υπηρετείς την Αλήθεια και την Ανθρωπότητα. Δεν μπορείς να υπηρετείς ταυτόχρονα και τα δυο, παρ’ όλο που αρχικά θα το επιχειρήσεις.

Τότε, και μόνο με αυτή τη συνειδητοποίηση, δίνεις μια υπόσχεση στον Εαυτό σου, μέσα από την οποία ζεις, αναπνέεις, ξυπνάς με αυτήν, και υπερασπίζεσαι, με το νου, την καρδιά και τη ζωή σου καθημερινά, με όποιο κόστος.

«Υπόσχομαι να είμαι αγαθός και καλός προσφέροντας στα παιδιά, γιατί αυτά αποτελούν το μέλλον της Ανθρωπότητας.

Υπόσχομαι να είμαι υπεύθυνος με τους υπεύθυνους και να σέβομαι αυτούς που σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους.

Υπόσχομαι να κατανοώ και να βοηθάω τους πραγματικούς (γενναίους) αναζητητές της Αλήθειας, ως αληθινό σκοπό της ζωής μου.

Υπόσχομαι να ξεσκεπάζω και να καταστρέφω όσους αποπλανούν, τους απατεώνες και αυτούς που απομυζούν ενέργεια, γιατί δεν θα τρέφονται από την ενέργεια μου.

Υπόσχομαι να εξολοθρεύω κάθε πρόγραμμα, τελετουργικό, κανόνα, πεποίθηση που εμποδίζει το δρόμο Μου, καθώς και τους αντιπροσώπους αυτών που θέλουν να με σκλαβώνουν.»

Ένας πολεμιστής δεν μπορεί να ελέγχεται ή να υπνωτίζεται πλέον. Η πλάνη του γραμμικού χρόνου πείθει ότι οι μάχες χάνονται, ότι ο περιορισμός είναι υπαρκτός και ότι η ελευθερία είναι ακόμα ένα όνειρο θερινής νυκτός. Αλλά μόνο ένας πολεμιστής γνωρίζει ότι οι μάχες είναι οι εμπειρίες μάθησής του για να ξεσκεπάσει το Μάτριξ, είναι τα διδακτικά εργαλεία που τον κάνουν δυνατότερο, άφθαρτο, ισχυρότερο για την τελική του μάχη.

Μόνο ένας αληθινός πολεμιστής μπορεί να αναγνωρίσει τις μηχανές, κάτω από τις ανθρωπόμορφες προσποιήσεις τους. Γιατί μόνο ένας πολεμιστής έχει το θάρρος να συνθλίβει κάθε παραπλανητικό πρόγραμμα στον ίδιο του το νου, επομένως γίνεται ατρόμητος, καθαρίζοντας τη δική του Όραση. Οι πολεμιστές αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον, αλλά δεν αλληλοεξαρτώνται για την ατομική τους ελευθερία. Γνωρίζουν ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη δική του υποδούλωση καθώς και να κάνει τη δική του επιλογή να ελευθερωθεί – ή όχι. Οι μόνοι εχθροί τους οποίους αναγνωρίζουν έξω από την προγενέστερη ασυνείδητη ύπνωση τους, είναι αυτοί που θέλουν να παραμένουν μηχανές (είτε πιστεύοντας ότι είναι ελεύθεροι, είτε νομίζοντας ότι η σκλαβιά είναι το πεπρωμένο τους). Η συγκάλυψή τους είναι άκρως πειστική, αλλά μόνο για όσους βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο συνειδητότητας από αυτό των πολεμιστών.

Πάνω από όλα και περισσότερο από όλα, ένας αληθινός πολεμιστής στέκεται ενάντια στους αποκαλούμενους αρχηγούς, οδηγούς, δασκάλους, γκουρού που παραπλανούν τους αδαείς, οι οποίοι ψάχνουν απαντήσεις και λύτρωση έξω από τον Εαυτό τους. Αυτοί οι εκμεταλλευτές τρέφονται από τους υπνωτισμένους, με ψέματα, πρακτικές και πεποιθήσεις που προσφέρουν ψεύτικες υποσχέσεις και αδιέξοδα. Αποτελούν κύρια πηγή ενέργειας για το Μάτριξ –εν αγνοία τους.

Έφτασε η ώρα. Ας αρχίσει ο πόλεμος, ο μεγαλύτερος πόλεμος που έχει διεξαχθεί!

Ένας πόλεμος για την Ανθρώπινη Συνειδητότητα.

Για την Αλήθεια.

Για την Ελευθερία.

Μην νομίζεις ότι γνωρίζεις την έννοια αυτών των λέξεων. Δεν γνωρίζεις! Το Μάτριξ έχει διαστρεβλώσει όλες τις έννοιες, όλες τις γλώσσες, όλα τα μυαλά. Μπορείς είτε να επιστρέψεις στην ύπνωσή σου (ανεξάρτητα από ό,τι έχεις διαβάσει εδώ), νομίζοντας ότι βρίσκεσαι στο «σωστό δρόμο» ή μπορείς να αμφισβητήσεις ΟΛΑ όσα νομίζεις ότι ξέρεις – κάτι που είναι εντελώς τρομακτικό και αδιανόητο για τους περισσότερους.

Η πραγματική σου πρόκληση αυτή τη στιγμή δεν είναι αν έχεις θεωρητικά καταλάβει τις λέξεις, αλλά αν μπορείς να αποκωδικοποιήσεις το νόημα τους στην καθημερινότητά σου. Μην παρασυρθείς από τον προγραμματισμό σου σπεύδοντας, είτε να συμφωνήσεις είτε να διαφωνήσεις με όσα διάβασες, δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου. Αν είσαι περαστικός, προσπέρασε. Αν είσαι απάτη, θα σε ξεσκεπάσω. Αν είσαι πραγματικός αναζητητής, ψάξε.

πηγη

———————————————————————————————————————————————————————-

———————————————————————————————————————————————————————-

Το τραγικό λάθος των ανθρώπων

 

 

Η ανθρώπινη οντότητα, για να βρει το δρόμο που οδηγεί στον Εαυτό της, πρέπει να ανακαλύψει πρώτα τις βασικές λειτουργίες της ίδιας της διάνοιάς της. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να αποφύγει τις συμπληγάδες πέτρες της παραπληροφόρησης, που της κλείνει το δρόμο.

Ο ίδιος ο Εαυτός μας τις περισσότερες φορές είναι παγιδευμένος από τον τρόπο σκέψης της ίδιας της διανόησής μας.
Νομίζω λοιπόν, ότι επειδή κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την ουσία των πραγμάτων, σ’ αυτό το Πεδίο, γι’ αυτό δεν επιτρέπεται σε κανένα να επιβάλει την «αλήθεια» του στους άλλους.

Όμως εδώ βρίσκεται το τραγικό λάθος των ανθρώπων, που είναι η προσπάθεια επιβολής της δικής τους θεώρησης των πραγμάτων στους άλλους.

Μια τέτοια παγιδευμένη προσωπικότητα, που έχει δημιουργήσει ένα γυάλινο και εύθραυστο κάστρο, για έναν εξωτερικό παρατηρητή. Τρέχει με μεγάλη ταχύτητα μέσα στο «κάστρο» της, χωρίς να μπορεί να συλλάβει άλλες αξίες πέρα από τις δικές της.

Ξαφνικά λοιπόν εκεί που τρέχει σταματά μπροστά σε κάποιον ή κάποια που του μιλάει στο μυαλό και του λέει ότι είναι ο Ανώτερός του Εαυτός, και η μοναδική αλήθεια. Δεν προλαβαίνει να αντιληφθεί αυτό που Είναι πίσω από αυτό που φαίνεται. Διότι οραματίζεται σύμφωνα με τα όσα εσφαλμένα έχει «χτίσει» μέσα του.
Το μυστικό λοιπόν βρίσκεται στην απουσία έργου, στην εκμηδένιση του έργου, στην ηρεμία της δράσης.

Διότι οι Πύλες της ύπαρξης δεν ανοίγουν με υποκειμενικά κριτήρια και παραπλανήσεις.
Η Ανώτερη γνώση που προέρχεται από τις Ανώτερες Νοητικές σφαίρες της ύπαρξής μας, φέρνει σε επαφή την συνείδηση με τον πρωταρχικό λόγο συχνότητα. Με τη συμπαντική ιδιοσυχνότητα.
Όταν δηλαδή η συνείδηση ταυτιστεί με την Παγκόσμια συχνότητα τότε η «μάζα» γίνεται άπειρη. Τότε Γνωρίζει.

Αν τώρα είναι αναγκαίο να κοινοποιηθεί κάποιος σημαντικό κομμάτι γνώσης, τότε πρέπει να δίνεται μέσα σε ειδικό «κέλυφος», για να μην μπορεί να επηρεάσει αρνητικά «αμύητες» συνειδήσεις, αλλά και για να μη «φθαρεί» η ίδια.
Για το λόγο αυτό όσοι κάνουν το αντίθετο , προσπάθωντας να εμφυτέψουν «ιούς σκέψης» προσφέρουν κακή υπηρεσία στην ανθρωπότητα.

Βλέπετε ζούμε σε δυο κόσμους συγχρόνως, και δεν μπορούμε να διακρίνουμε που ανήκουμε περισσότερο. Εκεί υπάρχει η δυσκολία , να πρέπει να δρας πνευματικά ενώ ζεις στην ύλη.
Ανάμεσα στα δυο αυτά αντίθετα πεδία , εσύ καλείσαι να ισορροπήσεις και με σταθερά βήματα να βρεις την Έξοδο διαφυγής.

Κακά τα ψέματα ειδικά σήμερα είναι που χρειάζεται όσο ποτέ να αγαπάμε τον διπλανό μας και να του δίνουμε απλόχερα την συγχώρεσή μας. Γιατί έτσι ξεφεύγουμε από τα κατώτερα πεδία του μάταιου ανταγωνισμού, του φόβου , της κατάθλιψης, και του σκότους.
Ευχόμαστε σε όλους αυτούς που είναι εγκλωβισμένοι σε αυτά τα κατώτερα πεδία, χωρίς να τους κατακρίνουμε, να βρουν το μονοπάτι που θα τους ανεβάσει στα ανώτερα πεδία της ανθρώπινης δυνατότητας.

Εκεί φυσά άλλος αέρας καθαρότερος. Παίρνοντας άλλες αναπνοές βαθύτερες αρχίζουμε να οσμιζόμαστε την Ελευθερία , και να πέφτουν τα κάστρα ένα ένα που ήμασταν φυλακισμένοι.
Σιγά-σιγά η Συνείδηση μετουσιώνεται σε Συνειδητότητα και εδραιώνεται στην διάνοια ως Μέθεξις.
Απεγκλωβιστείτε από τα δεσμά , αυτό είναι ένα από τα βασικά μηνύματα αυτού του βιβλίου , που σε παροτρύνει για μια βαθύτερη κατανόηση του Εαυτού σου.

Όποιος επιχειρήσει να εισχωρήσει στα κύματα αυτά θα διαπιστώσει πως είναι μια εμπειρία που δεν περιγράφετε, τα λόγια είναι πολύ μικρά να την εξηγήσουν , να την περιγράψουν , γιατί μόνο Βιώνεται.
Είναι σαν το Δέντρο που πολύ βαθια ριζώνει και τα κλαδιά του αγκαλιάζουν όλες τις αισθήσεις σου.
Όπως δίδασκε και ο Ιησούς, το δέντρο το γνωρίζουμε από τους καρπούς. Αλλά ακόμη έλεγε:»Δέντρο που δεν κάνει καρπούς κόπτεται και στην πύρα βάλλεται».

Επιβεβαιώνοντας έτσι την πνευματική διάκριση και τη σωστή επιλογή, χωρίς με την επιλογή αυτή να βλάψει κανείς τον εαυτό του ή το σύνολο.

πηγη

———————————————————————————————————————————————————————-

Με    λένε  Κανένα…    και    πάω   πουθενά!!!

Αγαπητοί    συμπατριώτες   της   Ελληνικής < Γαλατειας >  Ευρωπαϊκής   Ενώσεως! που  σαν   ουραγός   της  οικουμένης   και  παγκόσμιο  πείραμα  του  καπιταλισμού  για  την  Νέα  τάξη  πραγμάτων, καταντήσαμε   εμείς   ο  πιο  περήφανος  λαός  του  κόσμου, να  σκεπτόμαστε… αν  είναι  δυνατόν…  να  ξεστομίσουμε  στο  εξωτερικό  ότι   είμαστε  Έλληνες!!!… Ναι   κύριοι  και   κυρίες,  μας   κατάντησαν  έτσι   οι  κύριοι  διεθνιστές   και  παγκόσμια  λαμογια  που  θέλουν  να  ρουφήξουν   την  ενέργεια  μας   σαν  ψυχολογικά   βαμπίρ, κάνοντας   μας  να  δουλεύουμε   πιο  πολύ  από όλους  τους  Ευρωπαίους,  και   να  παίρνουμε  τα  πιο  λίγα  μόνο  και  μόνο  για  να  μας  υποθηκευόσουν  τον  απίστευτο  πλούτο  που  υπάρχει  στην  Άγια  Γη  που  ζούμε… αλλά  και  να  μην  σκεπτόμαστε  καθόλου… σε  λίγο  θα  το  ποινηκοποιησουν  και  αυτό..!!!

Ξεχνούν   δυστυχώς   κάποιοι   ότι  αυτή  η  μικρή  Ελλαδιτσα  στο  χάρτη   είναι   τόσο  μεγάλη   σε  πολιτισμό  που  χωρίς   εμάς   να  τους   ανοίξουμε  τα  μάτια,  θα  προσπαθούσαν   ακόμα   να   δημιουργήσουν  κράτος….  Και   το  μεγαλειώδες  παράδοξο  του  όλου   θέματος   είναι     ότι   τη  σωστή   δημοκρατία   που  μπορούσε  να  έχει  ένα  υγιείς   κράτος,  την  διάβρωσαν   με  την   σάπια   δημαγωγία   των  ψεύτικων   πολιτικών  ανδρεικέλων,  που  μεταμόρφωσαν  την  πολιτική  επιστήμη  σε  επιστήμη  της  απατεωνιάς,  υπέρ   της   ολιγαρχίας  του  κεφαλαίου…  και  τα  δυο  made  in Greece… και  τη  είναι  η  δημαγωγία? Είναι η πολιτική ρητορεία που σκοπεύει στο
να παρασύρει τον λαό, στοχεύοντας στο συναίσθημα και όχι στην λογική.

Ο  μεγαλο τέκτον   Αβραάμ  Λίνκολν  είχε   πει…  «Δημαγωγία είναι να επενδύεις στις
μικρότερες ιδέες με τα πιο παχιά λόγια»

Μήπως   δεν   έχουμε   σκυλοβαρεθεί  να  ακούμε  τους    πολιτικάντηδες     να  μας  παραμυθιάζουν  τόσα  χρόνια?

Και  όμως!  Το  οξύμωρο  της  κατάστασης  είναι  που  μας  πολεμούν  με  τα  ιδία  μας  τα όπλα. Όλες   οι  μεγάλες   ιδέες  της   διανόησης  αλλά   και  της   πλάνης    είναι  κατασκευάσματα   Ελληνικά…  μα  καλά  τόσο  άχρηστοι  είναι  τελικά, που  για  να μας  κοροϊδέψουν,  κάνουν   αυτό  που  οι  δικοί  μας   σκέφτηκαν  πριν  χιλιάδες   χρόνια?… ακόμα   και  τα   ψέματα  τους  είναι   Ελληνικά…  τίποτα   δεν  μπορούν  πια  να  κάνουν  που  να  μην  έχει  έστω  και  ένα   Ελληνικό   υπόβαθρο…? ας   μην  μπούμε  τώρα  σε  λεπτομέρειες   και   ξεκινήσουμε   να  λέμε  από  ιατρική, αστρολογία, βοτανολογία, τέχνες, κτλ.

Έτσι   αγαπητοί  μου   φτάσαμε   στο  έτος  2012  και  η  Ελλάδα  να  έχει  γίνει  ο  περίγελος   της  οικουμένης… τεμπέληδες,  κλέφτες,  απατεώνες,  και  ντροπή  της Ευρώπης,  και   να  βγαίνει  η  κάθε << κυρία>> Λαγκαρντ  και   να  δηλώνει  ότι  λυπάται πιο   πολύ  τα  παιδιά  στην  Αφρική…  που < αυτοί οι  ίδιοι>  τα  έχουν  καταντήσει   έτσι… γιατί  τα  πραξικοπήματα   και  τους  αντάρτες   αντιεξουσιαστες   στις   περισσότερες   πόλεις…. τα  χρηματοδοτούσε   η  CIΑ!!!… για  να  μπορέσουν  οι πολυεθνικές  των  Εβραίων   να  εκμεταλλεύονται   τα  αδαμαντωρυχεία  και  τα  χρυσορυχεία  που  η  συγκεκριμένη   ήπειρος    έχει   πλούσια   σε   κοιτάσματα…  ίσως  όμως  ακόμα   και  ο  παραλληλισμός   της   κυρίας  Λαγκαρντ   μεταξύ  Ελλάδας  και   Αφρικής, να  είχε  κάποια  πολύ  βαθύτερη   έννοια…

Και   ναμαστε    πάλι,   να  υπάρχει   ένας  στους  τρεις   Έλληνες   πολίτες  να  είναι  άνεργος,  οι  αυτοκτονίες   να  έχουν   πάρει   διαστάσεις   τραγικές,  οι  πεμπτοφαλαγγίτες    λαθρομετανάστες   να  αυξάνονται   με  ρυθμούς   απελπιστικούς, ο μισθός   μας   να  μειώνεται  κάθε  μήνα  με  κάθε  καινούργιο   νομοσχέδιο ,  και  τα  παιδιά  μας   αυτά   που  έχουν   απομείνει   από  τη  ξενιτιά, να  βιώνουν  ένα  μέλλον  αβέβαιο  και  σκοτεινό… και σαν  να  μην  έφταναν  όλα  αυτά  έχουμε  και    τα   κανάλια   να  ασχολούνται   αν  θα  βγει  η ΝΔ  ή  ο Σύριζα   στις  ερχόμενες   εκλογές… λες  και  θα  μας   σώσουν…

 Αδέλφια   Έλληνες   επειδή   η  ιστορία   μέχρι  τώρα   μας   έχει  δήξει  ότι   το   μέλλον   το  φτιάχνει   ο  λαός,… ίσως   τελικά   πιστεύω   ότι  πάλι  έφτασε  η  Ελλάδα   να  βγάλει  το   φίδι  από  την  τρύπα…  και   επειδή  από  το  παρελθόν    έχουμε  πλέον   συνηθίσει   να  τα  βάζουμε   με  φίδια  και   με  δράκους,  πιστεύω  ότι  πάλι   θα  κάνουμε  το   θαύμα   μας…  μη  με  ρωτάτε   πως,  όλα   θα  γίνουν  τη  τελευταία  στιγμή! Εξάλλου   από  ιδέες   και  μηχανουργίες  άλλο  τίποτα!  Όλοι   έχουμε   μέσα  μας  ένα  Οδυσσέα   που   τα  έβαλε   με  το  γίγαντα   Πολύφημο…  τον   Πολύφημο   θα  μπορούσα  να  τον  παρομοιάσω   με  τον   ακραίο  καπιταλισμό  της  Νέας   Τάξης, που  προσπαθεί  να  αφανίσει   οτιδήποτε   δημοκρατικό…  και  έτσι   ο  κύριος   Κανένας   που  τύφλωσε   τον   Γίγαντα   της   παγκοσμιοποίησης…  αποκτήσει  και   πάλη   όνομα….  Οδυσσέας   ο  γιος  του  Λαέρτη   από  την  Ιθάκη….

 

Σπύρος   Κερκυραίος  


———————————————————————————–

Διαίρει και βασίλευε

——————————————————————————————————-

TO EΛΛΗΝΙΚΟ  ΠΟΔΙ!

Η εύκολη και γρήγορη απάντηση είναι ότι πρόκειται περί μετρικού συστήματος το οποίο χρησιμοποιήθηκε… στην αρχαιότητα από τους Έλληνες και κατόπιν υιοθετήθηκε από τους Άγγλους κλπ κλπ. Ναι, αυτή είναι μία απάντηση. Σωστή εν μέρει. Αλλά στην πραγματικότητα στην τέχνη και στην ιατρική, ο όρος Ελληνικό Πόδι σήμαινε κάτι άλλο τελείως διαφορετικό. Στην ιατρική λοιπόν ονομάζεται Morton’s toe, στην γλυπτική ονομάζεται Ελληνικό Πόδι. Είναι η κατάσταση κατά την οποία το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού μας, αυτό δίπλα στο μεγάλο, είναι μακρύτερο από το πρώτο. Στα φυσιολογικά πόδια υπάρχουν 3 τύποι. Το Αιγυπτιακό Πόδι, στο οποίο από το μεγάλο δάχτυλο μέχρι το μικρότερο υπάρχει μια διαγώνιος ευθεία με το μεγάλο δάχτυλο μακρύτερο από όλα, το Ρωμαϊκό Πόδι ή και τετράγωνο, όπου όλα τα δάχτυλα είναι σε μία οριζόντια ευθεία και το Ελληνικό Πόδι όπως…

———————————————————————————————————————————————————————-

Ανάμεσα στους πιο παράξενους ανθρώπους του κόσμου σίγουρα συγκαταλέγονται οι φιλόσοφοι. «Ποιος όμως είπε τι;», είναι μια συχνή ερώτηση, γιατί για να αποκτήσει κάποιος μια άποψη περί της ιστορίας της Φιλοσοφίας απαιτείται να διαβάσει πολλά και πολυσέλιδα βιβλία. Αυτό το πρόβλημα προσπαθεί να ξεπεράσει η καλοδουλεμένη σελίδαwww.btinternet.com/~glynhughes/squashed/  με τίτλο Πολτοποιημένοι Φιλόσοφοι (Squashed Philosophers). Παραθέτει σε μια χρονολογική σειρά τους σημαντικότερους φιλοσόφους, μια ατάκα που συμπυκνώνει τις απόψεις τους, τα σημαντικότερα βιβλία τους και κάνοντας κλικ στον καθένα από αυτούς, οδηγείστε σε σελίδα όπου υπάρχουν αναλυτικότερα κείμενα. Ανάμεσα στη λίστα βρίσκονται και οι φορείς «σκοτεινών» απόψεων, όπως ο Μαρκήσιος ντε Σαντ και ο Χίτλερ…

———————————————————————————————————————————————————————-

Μια σελίδα που σας διδάσκει πώς να αναγνωρίζετε τις σκέψεις του συνομιλητή, από τις κινήσεις του προσώπου και των ματιών του. Μάθετε απλά, πώς να καταλαβαίνετε ότι κάποιος σας λέει ψέματα.

Επειδή  το  site  είναι  στα  αγγλικά  σας  προτείνω  να  κατεβάσετε  ένα  αυτόματο  μεταφραστή  για  να το  διαβάσετε

 

http://www.blifaloo.com/

———————————————————————————–

Πρωτοπορία    από   Κέρκυρα!   Μέρος  2

Πατήστε  στο  link  για  να  διαβάσετε  όλο  το  άρθρο !   μέρος   2

https://skerkyraios.wordpress.com/2009/05/18/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-2%CE%BF/


———————————————————————————–

Μοναδικότητα       από      Κέρκυρα! 

Πατήστε  στο  link  για  να  διαβάσετε  όλο  το  άρθρο !   


https://skerkyraios.wordpress.com/2009/05/12/%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B9/

———————————————————————————–

Μια   περιήγηση    μέχρι   τα   αστέρια   και   η  Ιερότητα   του   αριθμού  7!

Πατήστε  στο  link  για  να  διαβάσετε  όλο  το  άρθρο

https://skerkyraios.wordpress.com/2009/06/01/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-2/

———————————————————————————–

Τα   προβλήματα  των  Ανθρώπων

Μέρος 3ο   <τελευταίο>

Η  λύση   για  τους  περισσότερους   από  εμάς… (κάτι  που  Έλεγε  ο  Δημόκριτος)…

Οι   λύσεις   είναι  πολλές,  αλλά  για  να  φανερωθούν  απαιτείται  μεγάλη  παιδεία. Όπως  και  ο  Παρμενίδης, όπως  και  πολλοί  άλλοι  φιλόσοφοι, και  ο  Δημόκριτος  αρνήθηκε  τις  αισθήσεις ως ικανά  όργανα  γνώσης,  και  κατέληξε  ότι  οι  αισθήσεις, ως  ικανά όργανα  γνώσης , μας  επιτρέπουν  να  αναγνωρίζουμε μόνο τις δευτερεύουσες  ιδιότητες  των  πραγμάτων… το  σχήμα, το  χρώμα, τη γεύση, τη θερμοκρασία, κτλ. Μας δίνουν  μια μικρή  άποψη  της  πραγματικότητας, αλλά η αλήθεια  μας  διαφεύγει  τελείως…

Κατά  τον  Δημόκριτο, τα  <<άτομα>>, και  οι  σχέσεις  τους και  οι  συνδυασμοί  των  σχέσεων  τους, αποτελούν  τη  βασική  πραγματικότητα  του  σύμπαντος. Η αλήθεια  συναντάτε  στην  αναγκαιότητα που  είναι  ακατανόητη  για εμάς.

Δεν   αναγνωρίζουμε  την << αναγκαιότητα>>  των  πάντων  γι  αυτό  αναγνωρίζουμε  την  αναγκαιότητα  του  <<τυχαίου>>,  από  την  άγνοια  μας  για  την  αναγκαιότητα  που  υπαγορεύει  όλες   τις  αλλαγές. Όλα  γίνονται  για  κάποιον  αναγκαίο  λόγο. (Τα  <<άτομα>> είναι  αιώνια, ούτε πεθαίνουν  ούτε  γεννιούνται  ποτέ  καινούργια  άτομα. Εκείνο  που  αλλάζει  είναι  μόνο  οι ενώσεις   των  ατόμων,  και  οι  σχέσεις  τους. Ο άνθρωπος  έχει  όντως  μια  ψυχή  η  οποία  είναι φτιαγμένη  από  διαφορετική υλη, << ευγενέστερη>>).

Ο σοφός  Δημόκριτος  έλεγε  πως  ο  άνθρωπος  πρέπει  να  αρκεστεί  στη  μέτρια  ευτυχία  που  του  επιτρέπει  η  τόσο  στενή  εξάρτηση  του  από  την  υλη. Οι  αισθήσεις  δεν  τον  βοηθούν  καθόλου, διότι είναι   φτιαγμένες  για  να  παρατηρούν  ένα  μικρό  μέρος  του  κόσμου, και  όχι  για  να  κατανοήσει  τον  κόσμο. Είμαστε  περιορισμένοι  από  τις  αισθήσεις  μας. Είναι  καλό  σιγά  σιγά  να  εξασκηθούμε  και  να  εμπιστευόμαστε  τον νου  μας. Το  καλό  και  το  κακό  υπάρχουν  μόνο  μέσα  στον  άνθρωπο  και  όχι    έξω του. Ο  σοφός  άνθρωπος  το  κακό πρέπει να  το  ξεχωρίζει  μέσα στους  ανθρώπους  και  να  το  αποφεύγει,  και  το  καλό  να  το  βρίσκει μέσα  του…  πρέπει  να  σκάψει  πολύ  βαθιά  στον  εαυτό του… όλοι  οι  θησαυροί  υπάρχουν  μέσα  του.!

Αν  ο  άνθρωπος  θέλει  γαλήνη, πρέπει  να  ζήσει  μια  ζωή  με  ολιγάρκεια, χωρίς  πολλές  προσδοκίες,  με  στοχασμό, και με  αγάπη  προς  τους  άλλους. Αν  αναζητεί  τη  γνώση  και  την  αλήθεια,  θα  πρέπει  να  προετοιμαστεί  για  πολύ  μεγάλες  ταλαιπωρίες, βάσανα  και  μοναξιά και μεγάλες  θυσίες…  Αυτά  έλεγε  ο Δημόκριτος.

Ποιο  είναι  το  νόημα  της  ζωής?

 

Οι  άνθρωποι  αναρωτιούνται  πιο  είναι  το  νόημα  της  ζωής?  και  έχουν  πρόβλημα  επειδή  δεν  βρίσκουν  νόημα  στη  ζωή  τους.

Η λύση            …   αν  για   παράδειγμα  ρωτήσεις  ένα  καλό  γιατρό,  ποιο  είναι  το  νόημα  της  ζωής  για  αυτό  που  κάνει,  και  το  να  είσαι  γιατρός ,θα  ξέρει  να  σου  απαντήσει  πέραν  πάσης  αμφιβολίας. Και  μάλιστα  το  ίδιο  θα  σου  απαντήσουν  και  όλοι  οι  άλλοι  καλοί  γιατροί.

Αν   ρωτήσεις  για  παράδειγμα  ένα  καλό  ηλεκτρονικό  που  αγαπά  επίσης  αυτό  που  κάνει, και  του  πεις  πιο  είναι  το  νόημα  να  είσαι  ηλεκτρονικός…  θα  ξέρει  να  σου  απαντήσει, όπως  και  άλλοι  είκοσι ηλεκτρονικοί  που  αγαπούν   τη  δουλειά τους  και  έχουν  αφιερωθεί  σε  αυτό… Αν

ρωτήσεις   ένα  αφοσιωμένο  λογοτέχνη  ποιο  είναι  το  νόημα  για  αυτό  που  κάνει, θα  ξέρει  να  στο  πει,  γιατί  το  ζει…  όπως  και  ο  κάθε  καλλιτέχνης, πωλητής, ή  οτιδήποτε  ο  καθένας  μπορεί  να  φανταστεί…

Θέλω  να  πω  ότι  οι  άνθρωποι  όταν  κάνουν  κάτι  συγκεκριμένο,  και  το  κάνουν  πιστά ή  καλά, ή αφοσιωμένα, ή συνειδητά, ξέρουν  πολύ  καλά  τι  κάνουν,  και  γιατί  το  κάνουν, τελικά  έχουν και  παραπάνω αίσθηση   περί  αυτού, με  λίγα  λόγια  ξέρουν  το  <<νόημα>>  της  ζωής. Και, κάπου, σε  μεγάλο  βαθμό  είναι  κοινό  μεταξύ  αυτών  που  κάνουν  το  ίδιο… Όταν  βιώνουμε  κάτι  συγκεκριμένα, έντονα, και  αφοσιωμένα, και  μελετάμε  το βίωμα  μας  αυτό,

καταλαβαίνουμε  το  νόημα  του.

Ας  το  πάμε  στη  <<ζωή>>  τώρα  γενικά…. Όταν  ένας  άνθρωπος  αδιάφορος, αόριστος, τυχαίος, εξίσου  αδιάφορα και  αόριστα  και τυχαία <<ζει>>, αναρωτιέται  αόριστα, αδιάφορα, και τυχαία ποιο  είναι  το νόημα  της ζωής?>> δεν  καταλαβαίνω  αν περιμένει  μια  απάντηση  στο  ερώτημα  του…

Όταν  οι  άνθρωποι  είναι  έρμαια  των  περιστάσεων, όπως  οι  περισσότεροι, όταν  ζουν  όπως  νάνε,  και  ζουν  στα  τυφλά, αόριστα, αδιάφορα, τυχαία, χωρίς  αφοσιώσεις, χωρίς  συγκεκριμένο αυτοπροσδιορισμό, χωρίς  οράματα, χωρίς  πίστη σε κάτι, χωρίς ιδιαίτερες   βαθιές  ενασχολήσεις, και  ξαφνικά  ρωτά  πιο  είναι  το  νόημα  της  ζωής….  Ποιας  ζωής?… Συγκεκριμένο   νόημα  ποιανού  συγκεκριμένου  πράγματος? Αυτοί  συνήθως  οι  άνθρωποι  απαντούν… δεν  υπάρχει  κανένα  νόημα  της  ζωής…

Τέλος  πρέπει  να  υπάρχει  ένας  αληθινός   νους  που  να  σκέπτεται  το  νόημα, για  να  έχει  κάτι νόημα… Δεν  πρέπει  να  είσαι  ανόητος. Χωρίς τον νου δεν  γίνεται…

Αυτά  έλεγε  και  άλλα  πολλά  ο  Δημόκριτος  που   θα  συζητήσουμε  σε  άλλα   άρθρα   και   για  την  αρχαία   βιβλιογραφία….

Πηγή   strange

———————————————————————————–

Οι εξωγήινοι έσωσαν την γη πριν 100 χρόνια;

Η ανθρωπότητα χρωστάει το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα στους εξωγήινους και μάλιστα στην αυτοθυσία τους! Και εξηγούμαστε… Πριν από εκατό χρόνια η Γη απειλούνταν από ένα μετεωρίτη, ο οποίος με μαθηματική ακρίβεια θα συγκρουόταν με τον πλανήτη μας. Για το λόγο αυτό, λοιπόν, ένα UFO… αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και κινούμενο με φόρα προς το ουράνιο σώμα έπεσε πάνω του και τον κατέστρεψε σώζοντας τελικά τη Γη!

Σύμφωνα με τη «Sun», ο δρ Γιούρι Λάμπβιν, πρόεδρος του Ιδρύματος Διαστημικών Φαινομένων της Tunguska, επιμένει πως στις 30 Ιουνίου 1908 ένα ΑΤΙΑ θυσιάστηκε (!) για χάρη του πλανήτη μας πέφτοντας πάνω στο μετεωρίτη που επρόκειτο να καταπέσει στη Σιβηρία! Το αποτέλεσμα, μάλιστα, της σύγκρουσης οχήματος – μετεωρίτη ήταν μια τεράστια έκρηξη ισχύος 15 μεγατόνων που κατέκαψε 80.000.000 δέντρα σε μια έκταση 160 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ως εκ θαύματος όμως, δεν σκοτώθηκε κανείς μια και η περιοχή είναι πολύ αραιοκατοικημένη.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, που μιλούν για το «περιστατικό της Tunguska», πιστεύουν πως η μεγάλη καταστροφή οφειλόταν στην έκρηξη ενός μετεωρίτη αρκετά μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Παρ’ όλα αυτά, ο δρ Λάμπβιν αντιτάσσει επιχειρήματα που στηρίζονται στα ευρήματα. Οι πλάκες χαλαζία που βρέθηκαν στην περιοχή με τα περίεργα σχέδια πάνω τους είναι ένα από αυτά καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν διαθέτουμε τα μέσα για να εντυπώσουμε τέτοιου είδους σχέδια πάνω σε κρυστάλλους».

Παρεμπιπτόντως, πιο δυτικά, στο Merseyside της Βρετανίας, την περασμένη Κυριακή δεκάδες κάτοικοι της περιοχής ισχυρίστηκαν πως είδαν να αναβοσβήνουν στον ουρανό τέσσερις μυστηριώδεις πορτοκαλιές σφαίρες. Λέτε να «πετούσε» κανένας μετεωρίτης πάνω απ’ τα κεφάλια των Βρετανών και τα UFO έσπευσαν να τους σώσουν;

πηγη

———————————————————————————————————————————————————————-

Τα  προβλήματα  των Ανθρώπων!

Μήπως  τελικά  η ταινία in time του 2011 δεν  είναι  τυχαία…?

Μέρος 2ο

Είπαμε    στο    προηγούμενο    κεφάλαιο   για  τη  γνώση,   τη  σοφία,  και   ότι  οι  παλαιότεροι  πρέπει  να  την   μεταφέρουν  στους   νεότερους  για  να  κερδίζουν  χρόνο,  και  να  μην  σπαταλούν άδικα     περισσότερη  φαιά   ουσία  για  να  προσεγγίσουν  το  σκοπό  τους  που  θα  τους  φέρει  στην  πληρότητα…   δεν   είναι  δυνατόν  να  είναι   φυσιολογικό   αυτό! Υπάρχει  πρόβλημα.  Είναι  κατασκευαστικό  λάθος. Καταλαβαίνεται??? Αυτό   είναι  και   το  μεγαλύτερο πρόβλημα  μας! Δεν  έχουμε   αρκετό  χρόνο. Η ζωή  είναι  μικρή.

Είναι   τουλάχιστον   φανερό  και   ξεκάθαρο,  ότι  χρειαζόμαστε  τουλάχιστον  άλλη  τόση  ζωή, για  να  εκπληρώσουμε  σωστά  το  σκοπό  για  τον  οποίο  ήρθαμε  εδώ.

Με  δυο  λόγια, λοιπόν, μοιάζει  να  είμαστε   προορισμένοι  να  ζούμε  πχ.150  με  200  χρόνια,  και  όχι   65  με  80 χρόνια…  σημειώνω  επίσης   ότι  στη  βίβλο  και  σε  άλλα  αρχαία  κείμενα  αναφέρεται  ξανά  και  ξανά,  ότι  κάποτε  οι  άνθρωποι  ζούσαν  300, 700, ή  και  900  χρόνια!!!

Και   ότι  <<τιμωρηθήκαμε>>  από  το  Θεό  ή  τους  Θεούς).

Τρέχουμε   ένα  πρόγραμμα  που  θα  πρέπει  να  μας  οδηγεί  στη  σοφία, την  αρμονία, την τελειότητα, από  τα  εξήντα,  εβδομήντα  μας  χρόνια  και  έπειτα, και  όμως  παρόλο  που  ακλουθούμε    αυτό  το  πρόγραμμα  και  τους  χρόνους   του,  παρόλο  που  έχουμε  ας πούμε  αυτό το software :  το  hardware μας  δεν  είναι  συντονισμένο  καθόλου..,  καταρρέει,  δεν  είναι  το  κατάλληλο.

(Εδώ  έχουμε  την  κάλυψη   αυτού  του  λογικού  κενού  με  την  ιδέα  της  μεταθανάτιας  ζωής,

Τελειοποιούμαστε  όχι  για  αυτήν  τη  ζωή,  αλλά  για  μια << μεταθανάτια  ζωή>> την αιώνια  ζωή.

Τι  συμβαίνει  λοιπόν..) α) είτε  έγινε  κάποτε  κάποιου  είδους  κατασκευαστική  παρέμβαση, και περικόπηκε  ο  χρόνος  μας, β) είτε  έγινε   κάποιου  είδους  παρέμβαση,  και  αυξήθηκε  η  νοημοσύνη  μας,  από  άγνωστους  μέχρι  τώρα  παράγοντες,.. γ) είτε  είμαστε  απλά  τραγικά  όντα και ατενίζουμε  αυτό  που  δεν  μπορούμε  να  φτάσουμε,..  δ ) είτε  όλα  αυτά  είναι  παρά  μια  φιλοσοφική  υπερβολή  και  στην  ουσία  δεν  είμαστε  τίποτα,..

Τελικά  όπως   καταλαβαίνεται  όλα  έχουν  να  κάνουν  με  ένα  αντίκτυπο,  και  αυτό  δεν  είναι  άλλο  από  το  χρόνο.

Το  μεγαλύτερο  πρόβλημα  μας  κατά  τη  γνώμη  μου  τελικά,  πιστεύω  πως  είναι  ο  χρόνος.

Αυτό  για  μένα  αναμφισβήτητα  είναι  και  το  μεγαλύτερο  πρόβλημα  των  Ανθρώπων!

Όπως   και  να  έχει  η  καλύτερη  και  απόλυτα  σίγουρη   λύση  είναι  η  εξής!..

Α) Να  αξιοποιήσουμε   όσο  μπορούμε  καλύτερα  και  στο έπακρο το  χρόνο  που  διαθέτουμε.

Β) Να  μην  μας  ενδιαφέρει  πόσος  είναι ,  αυτόν  έχουμε!!!

Γ) Να  ανταπεξέλθουμε  τέλεια.

Δ) Να  μην  αφήνουμε  το  χρόνο  να  περνά  άσκοπα.

Ε) Καλούμαστε  να  επιτύχουμε  με  τον εαυτό  μας  και  τον  κόσμο, όσα  περισσότερα  πράγματα μπορούμε,  όσο  καλύτερα  μπορούμε, και  σε  όσο  λιγότερο  χρόνο  μπορούμε.

Αυτή  είναι  η  ζωή  τι  να  κάνουμε  δυστυχώς  ή  ευτυχώς.

Με   την  αληθινή  αυτή  οπτική, ένας  άνθρωπος  πολύ  νεαρός  είναι  ο  πιο  πλούσιος  άνθρωπος  του  κόσμου  έχει  πάρα  πολύ  χρόνο  φυσιολογικά( δηλαδή  αν  όλα  πάνε  καλά), και  δεν  φύγει  από  μια < παράπλευρη>  απόλυα  ατυχήματος…

Αληθινά   πλούσιος  είναι  αυτός  που  έχει  πολύ  χρόνο…  και   όχι  αυτός   με  το  πολύ  χρήμα…

Θα  μου  πείτε  ότι  όποιος  έχει  χρήμα  μπορεί  να  αγοράσει  και  το  χρόνο…

Αυτό  είναι   κάτι  που  θα  το  αναλύσουμε  άλλη  φορά. Γιατί  πρέπει  να  ξέρεις  πότε  δουλεύεις  γιατί  αγαπάς  το  χρήμα,  και  σε  ελέγχει   η  απληστία,…  και  πότε  το  χρήμα  δουλεύει  για  σένα  και  μόνο  για  αυτό  που  σου  αρκεί!

Εδώ  είναι  όλο  το  παιχνίδι  φίλοι  και  φίλες  μου  που  παίζεται  εις  βάρος  μας  …θυμηθείτε  την  τελευταία  δεκαετία  της  ψευτο χλιδής  και  της  ψευτο λάμψης- <γκλαμουριας>, που  μάστιζε την  Ελλάδα  και  όχι  μόνο.

Τώρα  βεβαίως  ήρθε  η  κρίση  και   καταλάβαμε  όλοι  μας,  λίγο  αργά  πλέων,  ότι  η  λάμψη η  εξωτερική  περικλείει   μια  σκοτεινιά   και  μια  απάτη  στο  τέλος.

Η  μεγαλύτερη  απάτη  όλων  των  εποχών  για  τον  πλήρη  έλεγχο  μας… παίζεται  τώρα… και  πρωταγωνίστρια   της  σειράς  η  Ελλάδα.

Συνεχίζεται…

———————————————————————————————————————————————————————-

Ποιος τελικά κυβερνά το κόσμο; Δείτε το…σε κόμικς!

———————————————————————————————————————————————————————-

Ο πόλεμος στο Ιράκ έγινε για εξαλειφθούν τα «ρυπαρά έθνη» ή αλλιώς Γωγ και Μαγώγ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια άκρως μυστική τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Σιράκ, ζήτησε από τα Γαλλικά στρατεύματα να ενωθούν με τους Αμερικανούς στρατιώτες, σε μια αποστολή που είναι από τον θεό.
Τώρα, όντας εκτός προεδρικού γραφείου, ο Σιράκ αφηγείται ότι ο Αμερικανός ηγέτης απευθύνθηκε στην «κοινή τους πίστη» και του είπε: «Οι Γωγ και Μαγώγ δρουν στην μέση ανατολή…. Οι βιβλικές προφητείες εκπληρώνονται…Αυτή η αναμέτρηση είναι θέλημα θεού, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει αυτήν την σύγκρουση για να εξαλείψει τους εχθρούς των πιστών του, πριν την έναρξη της Νέας εποχής.»
Αυτό το παράξενο περιστατικό συνέβη όταν στον Λευκό Οίκο γινόταν η συνάθροιση του «συνασπισμού της πίστεως» για να εξαπολύσει την εισβολή στο Ιράκ. Ο Σιράκ λέει ότι βρέθηκε σε σύγχυση από το τηλεφώνημα του Μπους και «αναρωτήθηκε πως κάποιος θα μπορούσε να είναι τόσο επιπόλαιος και φανατικός».

Μετά το τηλεφώνημα που έγινε το 2003, ο σκεπτικός Γάλλος ηγέτης δεν συμφώνησε με το αίτημα του Μπους. Αντιθέτως, το προσωπικό του ζήτησε από τον Thomas Romer, έναν θεολόγο στο πανεπιστήμιο της Lausanne, να αναλύσει τον παράξενο ισχυρισμό. Ο καθηγητής Romer εξήγησε ότι στο βιβλίο του Ιεζεκιήλ, στην Παλαιά Διαθήκη, περιλαμβάνονται δύο κεφάλαια (38 και 39) στα οποία ο θεός μαίνεται εναντίων των Γωγ και Μαγώγ, μοχθηρές και μυστηριώδης δυνάμεις που απειλούν το Ισραήλ. Ο Ιεχωβά ορκίζεται ότι θα τους κατατροπώσει άγρια και ότι θα τους σφαγιάσει ανελέητα. Στην Καινή Διαθήκη και συγκεκριμένα στο βιβλίο της Αποκάλυψης, οι Γωγ και Μαγώγ παρουσιάζονται να συγκεντρώνουν γύρω τους έθνη με σκοπό τον πόλεμο και «φωτιά στάλθηκε από τον θεό εκ του παραδείσου και τους καταβρόχθισε».
Το 2007, ο καθηγητής Romer εξιστόρησε την παράξενη συμπεριφορά του Μπους στο περιοδικό ανασκοπήσεων του πανεπιστημίου Lausanne, το Allez Savoir. Μια γαλλόφωνη Ελβετική εφημερίδα, η Le Matin Dimanche, έγραψε ένα σαρκαστικό άρθρο με τίτλο :»Όταν ο πρόεδρος George W. Bush είδε τις προφητείες της Βίβλου να εκπληρώνονται». Παρομοίως, η Γαλλική La Liberte αστειεύτηκε με το γεγονός αυτό σε άρθρο με τον τίτλο «Μια μικρή αποκλειστικότητα που αφορά τον Μπους, τον Σιράκ, τον θεό, τους Γωγ και τους Μαγώγ». Ακολούθως, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας επιβεβαίωσε αυτό το τρελό περιστατικό σε μια εκτενή συνέντευξη που έδωσε στον Γάλλο δημοσιογράφο Jean-Claude Maurice, ο οποίος αναφέρει την ιστορία στο νέο του βιβλίο με τίτλο Si Vous le Repetez, Je Dementirai (Αν το αποκαλύψετε, εγώ θα το διαψεύσω).

Η αποκάλυψη αυτού του τηλεφωνήματος δείχνει να συμφωνεί με άλλες γνωστές πτυχές της φημησμένης Ευαγγελικής βεβαιότητας του Μπους. Για παράδειγμα, λίγους μήνες μετά από αυτό το τηλεφώνημα, ο Μπους παρευρέθηκε σε μια σύνοδο στην Αίγυπτο. Ο Παλαιστίνιος υπουργός εξωτερικών δήλωσε αργότερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος του είπε ότι ήταν «σε αποστολή από τον θεό» για να νικήσει το Ιράκ. Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος χαρακτήριζε αυτόν τον ισχυρισμό του Παλαιστίνιου πολιτικού ως «γελοία».
Πρόσφατα, το περιοδικό GQ αποκάλυψε ότι ο πρώην γ.γραμματέας άμυνας, Donald Rumsfeld, αντιστοίχιζε φράσεις από την Βίβλο με κατάλληλες φωτογραφίες του πολέμου, στις αναφορές που έδινε στον Μπους. Μια εξ αυτών έλεγε: «Φορέστε την πλήρη πανοπλία του θεού, έτσι ώστε όταν έρθει η ημέρα του κακού, να μπορείτε να κρατήσετε την θέση σας».

απο  http://www.world.gr/

———————————————————————————————————————————————————————-

Τα  προβλήματα  των   ανθρώπων!!!!

Σήμερα   ξύπνησα   κάπως   υποτονικά…   με  μια   γλυκιά  μελαγχολία  να  περιπλανιέται

στο  μυαλό  μου,  μα  και   μια   αίσθηση  πανικού  ότι   κάτι  δεν  πάει   καλά… ή  εγώ  τα  βλέπω  εντελώς  μαύρα?

Καθώς   έπινα  τον  καφέ  μου   και  απολάμβανα   λίγο  μουσική  από  Jonathan  Elias,  και  κοιτάζοντας  το   μουντό   τοπίο  της  βροχερής   μέρας,,  μέσα   από   το  στρογγυλό  τζάμι   του  σπιτιού  μου,  βρήκα   ένα  παλιό  περιοδικό  με  ένα   άρθρο  του Παντελή  Γιανουλακη,  το  οποίο  αναφέρονταν  στον  Πλίνιο.!

στο  κεφάλαιο …  ο  Άνθρωπος… , (naturalis Historia, liber VII), το  κείμενο   αυτό  περιγράφει   τόσο  ρεαλιστικά  την  τραγωδία  μας,  που  είναι  δύσκολο  να  το διαβάσει   ένας   σκεπτόμενος  άνθρωπος,  χωρίς   να  σπαράξει   η  καρδιά  του. <<Από  όλα  τα  ζώα  του  κόσμου, η  πρώτη  θέση δικαιωματικά  πρέπει  να  δοθεί  στον  άνθρωπο,  για  χάρη  του  οποίου  η  φύση  φαίνεται   να  έχει  δημιουργήσει   όλα  τα  άλλα  πράγματα- αν  και   ζητά   σκληρό  αντίτιμο,  για  όλα  τα  πλούσια  δώρα  της,  κάνοντας   το  εντελώς   αδύνατο  να  κρίνεις  αν  ήταν  ένας   καλός  γονέας  για  τον   Άνθρωπο, ή  αν  ήταν   μια  ανελέητη  μητριά.

Και   το  γεγονός   πως   όλα   τα  πλάσματα   έχουν  απόλυτη   συνείδηση  της  φύσης  τους,  από  γεννησιμιού  τους, κάποια  χρησιμοποιούν  την  ταχύτητα, άλλα  το  ικανό  τους  πέταγμα, άλλα  κολυμπούν,  ενώ  από  όλα  τα  πλάσματα  της  φύσης-  ο  Άνθρωπος  μονάχα  δεν  γνωρίζει  τίποτε  απολύτως, εκτός   και  αν  του  διδαχθεί  αργότερα  στη  ζωή,  δεν  γνωρίζει  ούτε  να  μιλά και  να  επικοινωνεί,  ούτε  να  περπατα,  ούτε  καν  να  τρώει. Δεν  έχει  καμιά  αυτόφυτη  συνείδηση  για  σχεδόν  τίποτα! Με  λίγα  λόγια   το  μοναδικό   που  μπορεί  να   κάνει  από  φυσικό  ένστικτο   είναι  να  κλαίει!

Στον   Άνθρωπο   μονάχα,  από  όλα   τα  πλάσματα  του   κόσμου, δίδεται  η  θλίψη,  μονάχα   αυτός   τη  νιώθει,  και  επίσης,  μόνο  σε  αυτόν   δίδεται  η πολυτέλεια,  και   αυτή  σε  αμέτρητες μορφές, αγγίζοντας  κάθε  ξεχωριστό  τμήμα  της  οντότητας  του… από  όλα   τα  πλάσματα   μονάχα  αυτός   έχει   φιλοδοξία, πλεονεξία ,επιθυμία, όρεξη  και   πόθο   για  ζωή, μόνο   αυτός  έχει  προσδοκία, δεισιδαιμονία, αγωνία  για  το  θάνατο  και   την  ταφή, μα  το  κυριότερο  σκέψη    για  το  τι  θα  γίνει   μετά  τη  ζωή…

Όλα   αυτά  και   άλλα   πολλά   που  γράφει   ο  Πλίνιος   για  τον   Άνθρωπο,  τα  οποία   δεν  θα  τα  αναφέρω   γιατί   δεν   θέλω  να  σας   κουράσω, αλλά   αυτό   που  θέλω  να  επισημάνω  είναι  ότι  έχω   και   εγώ  την  ίδια  αγωνία  με  έναν   άνθρωπο   ο  οποίος   πέθανε   εδώ   και   είκοσι  αιώνες,  και   τα   ίδια   πράγματα   που  έλεγε   τότε,  είναι   σαν   να  μην   έχει   περάσει   ούτε  μια  μέρα…

Έχοντας   προβληματιστεί   επανειλημμένα,  και   φτάνοντας  στο  σημείο   της << κόκκινης   γραμμής>>,  αυτής   που  άμα   την  περάσεις   έχεις   πάει  στην   αντίπερα  όχθη…  στον   κόσμο  της  τρέλας…   που   δυστυχώς   για  πολλούς   δεν   έχει  γυρισμό,  και   προσπαθώντας  να  καταλάβω   και   να  βιώσω   αυτό  που  λέγαν  οι  μερικοί   από   αρχαιοτάτων   χρόνων…  ζήσε  την   κάθε   μέρα   σαν   να  είναι   η  τελευταία….

Η  ζωή   μας   είναι   μικρή, τα  περισσότερα   χρόνια   τα  περνάμε  στην  απειρία  και  στα  λάθη, δεν  καταλαβαίνουμε   τη  συμβαίνει, παρασυρόμαστε, αδιαφορούμε, περνάμε   από  πολλές   δυσκολίες  και  διδασκόμαστε   δύσκολα   και   επίπονα,  και  μετά  από  τόσα  χρόνια   όταν  θα  φθάσουμε  σχεδόν  στο  τέλος   του   ταξιδιού  μας   που  λέγετε   ζωή, θα  αποκτήσουμε  λίγη  σοφία ή  και  αρκετή  για  κάποιους   άλλους,…  και   μετά…?  Ξαφνικά    ανακαλύπτουμε   ότι   έχουμε   γεράσει  και

δεν   μπορούμε   να  κάνουμε   πλέον   τίποτε   παραγωγικό… μόλις   δηλαδή  αποκτήσουμε  λίγη σοφία  παραπάνω  πεθαίνουμε! Επι   χρόνια  στην  ουσία  εκπαιδευόμαστε  για  να  ζήσουμε,  και  μόλις   τελειώσει   η  εκπαίδευση…τέλος!

<<Γνώθι σε αυτόν>>, γνώρισε τον  εαυτό σου   μας   έλεγαν  ,και  όταν   περάσεις   τους  αγώνες  για  να τον  γνωρίσεις,  και  πλέων  επιτέλους  τον  γνωρίσεις  καλά,  και  ξέρεις  τι  συμβαίνει,  και  μπορείς  πια   να  κατάκτησες  τον  κόσμο  με  αυτόν, ξαφνικά  ο  εαυτός  σου  είναι  υπό  κατάρρευση

είσαι   γέρος, ετοιμοθάνατος, περιμένεις  τη  σειρά  σου   για  την  έξοδο… Μόλις   μπεις   στο  νόημα,  πρέπει   να  βγεις!…  Μοιάζει   με  φάρσα!

Τουλάχιστον   θα  σκεφτεί  κανείς,  έχεις   την  πείρα  και  τη  γνώση,  τη  σοφία,  και  τα  μυστικά, και  αφού  δεν  μπορείς   εσύ   να  τα  εφαρμόσεις    μπορείς   να  τα  διδάξεις  στους  νέους,  να  κερδίσουν  χρόνο αυτοί… μπορείς  να  τους   διδάξεις  αυτά  που  έμαθες,  αλλά   εδω  είναι  το  ζήτημα..!  οι   νέοι  δεν  ακούνε,  και   αν  ακούνε  δεν   καταλαβαίνουν,  όπως   δεν   καταλάβαινες  και  εσύ  όταν  ήσουν  νέος,  και   δεν   θα  πέρναγες  αυτά  που  έχεις   περάσει  μέχρι  τώρα ….και  τι  κάνεις?  Κάθεσαι  μόνος   με  τη  σοφία  σου,  βλέπεις   καθαρά  τι  γίνεται  δίπλα  σου  και  μένεις  σιωπηλός, δεν   μιλάς,  (βλέπε  τους   παππούδες   γύρω  σου)…και  μετά  παίρνεις  το  μυστικό  μαζί  σου,  όπως   έκαναν  τόσοι  και  τόσοι  πριν  από  εσένα.

συνεχιζετε…

Advertisements
  1. Φίλατε Pipi, όλα είναι στο μυαλό μας! Η σωστή διαχείρηση της γνώσης είναι αυτή που μπορεί να μας οδηγήσει σε απαντήσεις. Δυστυχώς όμως, είμεθα πλέον κατευθυνόμενοι στα αυλάκια που μας διοχετεύουν, διαφόρων τύπων και μορφών «κυβερνόντες». Γιατί νομίζεις ότι οι περισσότερες βιβλιοθήκες παγκοσμίως, λειτουργούν με ωράρια και ελεύθερα συγκεκριμένα τμήματα; Γιατί η πρόσβαση σε ορισμένα κείμενα και γραφές δεν είναι για όλους μας; Γιατί η αμφισβήτηση εξακολουθεί να είναι ένα σεμνό και ταπεινό ώριμο μήλο, του οποίου η γεύση θεωρείται απαγορευμένη; Πολλά «γιατί» και καμία απάντηση… Αν συνεχίσεις να παραθέτεις παρόμοιες ανησυχίες, θα βρεις μπροστά σου ανοιχτά μάτια. Σε προτρέπω να το κάνεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: